Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 649

Θρησκεία (10)

Μπορεί οι προστάτες της Πολεμικής Αεροπορίας να είναι οι Ταξιάρχες που γιορτάζουν σήμερα, όμως ο σύγχρονος «προστάτης» των πιλότων μας δεν είναι άλλος από έναν ταπεινό αγιορείτη μοναχό που με τη σημαία και τις ευχές του κρατά ψηλά το φρόνημα των σημερινών Ικάρων. Η φωτογραφία του, καθώς και διάφορα video έχουν κάνει το γύρο του κόσμου. Είναι ο μοναχός που κάθε φορά που κάποιο αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας περνά πάνω από την Χερσόνησο του Άθωνα, «αναγκάζει» τους πιλότους να κάνουν χαμηλή διέλευση για να τον «χαιρετίσουν».   Και πώς να μην το κάνουν όταν ο μοναχός αυτός βγαίνει στην άκρη του βουνού και με μια τεράστια σημαία, πότε ελληνική και πότε βυζαντινή, τους χαιρετά και με το δικό του τρόπο τιμά την αποστολή τους. 
   «Στους ευσυνείδητους και γενναιόκαρδους ιερωμένους της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, εξέχουσα θέση κατέχει ο παπάΣίμωνας Αρβανίτης, από την Εύβοια. Ο παπα-Σίμων ήταν γνωστός σε πολλούς Αθηναίους ως πνευματικός και Κτήτωρ του Ιερού Ναού Αγίας Βαρβάρας Λυκόβρυσης (Μεταμόρφωσης) Αττικής και του μοναστηρίου Αγ. Παντελεήμονα Πεντέλης, άγνωστος όμως για την πλούσια Εθνική του Προσφορά στον χειμασθέντα και αγωνισθέντα λαό μας στα ζοφερά χρόνια της φασιστικής κατοχής 1940-1944.-
  Η ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας συνίσταται στην άρρηκτη σύνδεση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού. Η ασύγχυτη και αδιαίρετη αυτή σύνδεση, προσδιόρισε την εθνική και θρησκευτική μας συνείδηση, προσδιόρισε την πολιτιστική παραγωγή μας και συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση των θεσμών μέσα στην κοινωνία. Ο καθηγητής και πρύτανης κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης σημειώνει: «Όποιος μιλάει για  Ορθοδοξία  ερήμην του Ελληνισμού, νομίζω ότι ματαιοπονεί, όποιος όμως μιλάει για Ελληνισμό ερήμην της Ορθοδοξίας, κάνει κάτι χειρότερο· ασχημονεί». Όσοι αποκόπτονταν από την ορθόδοξη πίστη και κοινωνία, έχαναν και την ελληνικότητά τους. Αυτό εσήμαιναν τα ρήματα «φραγκεύω» και «τουρκεύω». Έλληνες έμεναν  όσοι παρέμειναν  ορθόδοξοι.
Κατά καιρούς πολλά ακούγονται για τους Εσφιγμενίτες μοναχούς. Απόψεις δύο διαφορετικών πλευρών, τις περισσότερες φορές απόλυτες!Εγώ καταννοώ και τις δύο πλευρές, ακόμα κι όταν φθάνουν στα άκρα. Η Ορθοδοξία, η Παναγία είναι τα πάντα γι΄αυτούς, είναι το μόνο στο οποίο πιστεύουν και το μόνο για το οποίο θα έδιναν και τη ζωή τους!Τους ζηλεύω του Αγιορίτες μοναχούς, τους ζηλεύω για την ασκητική ζωή που κάνουν,  αλλά και γιατί κρατάνε αναμένο εδώ και χιλιάδες χρόνια τον φάρο της Ορθοδοξίας!
Μία κρυμμένη ορθόδοξη θρησκευτικότητα εκδηλώνεται, σε αυξημένους ρυθμούς, από τους απογόνους των εκατομμυρίων Ελλήνων, της Μικράς Ασίας, που εξισλαμίσθηκαν βίαια από τους Σελτζούκους – Οι έρημοι Ναοί ξαναζωντανεύουν     Ο φανατισμός των Ισλαμιστών στην Τουρκία δεν επιτρέπει διαφοροποιήσεις ειδικά σε θέματα θρησκείας. Αυτό όμως που δεν επετεύχθη με «ζεϊμπέκικα και κουμπαριές» το πράττει η Ορθοδοξία αφού είναι έκδηλο σε πολλούς Τούρκους το Ορθόδοξο υπόβαθρο.
Σάββατο, 20 Ιουλίου 2013 00:14

Γιατί ο Θεός δεν επεμβαίνει στον κόσμο;

Written by
Το καταφύγιο τών απίστων, είναι ένα επιχείρημα που διαρκώς ακούμε από αυτούς, σε κάθε μεγάλη καταστροφή όπου πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι, κυρίως παιδιά: "Γιατί ο Θεός δεν επεμβαίνει αν υπάρχει; Γιατί αφήνει τόσα παιδιά να πεθαίνουν αβοήθητα καθημερινά;" Και σε αυτό το επιχείρημα, νομίζουν ότι βρήκαν το τέλειο άλλοθι τής άλογης απιστίας τους.
Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2013 23:53

Η Εξωγήινη Ζωή κατά τον π. Ιωάννη Ρωμανίδη

Written by
Δεν μπορώ να προβλέψω επ’ ουδενί τον τρόπο με τον οποίο δύναται η Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση να επηρεασθεί με την ανακάλυψη ευφυών όντων σε άλλον πλανήτη. Κάποιοι από τους συναδέλφους μου νοιώθουν πως ακόμη και η συζήτηση των συνεπειών μιας τέτοιας δυνατότητας θα ήταν από μόνη της χαμένος χρόνος για την σοβαρή θεολογία, και πως εγγίζει τα όρια της ανοησίας. Τείνω να συμφωνήσω μαζί τους, για αρκετούς λόγους. Όπως εγώ κατανοώ το πρόβλημα, η ανακάλυψη ευφυούς ζωής σε άλλον πλανήτη θα μπορούσε να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις παραδοσιακές Ρωμαιοκαθολικές και Προτεσταντικές διδαχές που αφορούν στην Δημιουργία, την Πτώση, τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού, την λύτρωση και το Αγιογραφικό αλάθητο.
Στις μέρες μας, είναι γνωστό ότι η ελληνική ιστορία διαστρέφεται συστηματικά από ανθρώπους που για διαφόρους λόγους, προσπαθούν με τη μέθοδο των ωμών παραχαράξεων να  την αλλάξουν. Ένας από τους κλασικούς τους στόχους είναι η Εκκλησία και οτιδήποτε σχετίζεται με τον Χριστιανισμό και γι’ αυτό, στην προσπάθεια τους να διαστρεβλώσουν την ιστορία τής Τουρκοκρατίας με τα γνωστά παραμύθια περί «εθελοδουλείας», προβάλουν την δικαιολογία ότι οι Χριστιανοί αδιαφορούν για την επίγεια πατρίδα τους επειδή νοιάζονται μόνο για την ουράνια.
Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2013 23:46

Χριστιανισμός και μαντεία

Written by
 
Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2013 00:56

Η Ορθόδοξη πίστη και η Μασονία

Written by