Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 01:45

Τελικά μαζί τα φάγαμε; Featured

Written by 
Rate this item
(5 votes)
Το παραπάνω θλιβερό ερώτημα ακούγεται βασανιστικά από το στόμα αμέτρητων συνανθρώπων μας οι οποίοι προσπαθούν να αποδώσουν την ευθύνη για την κατάσταση που βιώνουμε  στους εαυτούς τους και μόνο.Στον απλό λαό δηλαδή. Είτε για την εμμονή τους στις εκλογές να στηρίζουν τις ακατάλληλες επιλογές, είτε γιατί με τις πράξεις τους και τις παραλλήψεις τους  φτάσαμε ως εδώ.
 
 Στην αναπαραγωγή άλλα και στην ενδυνάμωση αυτής της άποψης  βοηθούν τα τηλεοπτικά κανάλια της διαπλοκής τα οποία μεταδίδουν αποκλειστικά τις θέσεις και τις απόψεις του συστήματος. Όπως χαρακτηριστικά   είχε πει ο David Icke : «αν τα ΜΜΕ είχαν την παραμικρή σχέση με τη δημοσιογραφία τίποτε από όλα αυτά που ζούμε δε θα είχε γίνει.»
   Μία τηλεοπτική εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ  στάθηκε η αφορμή για να παραθέσω τα στοιχεία που απορρέουν από την πραγματική έρευνα  και να δώσω την απάντηση σε αυτές τις κατηγορίες. Στην εκπομπή  «Ευθέως»  του δημοσιογράφου Κ. Μπογδάνου ήταν  προσκεκλημένος  ο φιλόσοφος  Στέλιος Ράμφος  ο οποίος είχε πει σε παλιότερη συνέντευξη πως «ο λόγος της δοκιμασίας μας, πέρα από τις διεθνείς διαστάσεις αυτής της κρίσης, είναι κυριαρχικά οι δικές μας επιλογές και πράξεις. Τώρα δεν υπάρχουν εξωτερικοί εχθροί. Πρέπει τώρα να νικήσουμε τον κακό εαυτό μας με ένα και μόνον όπλο: τη σοφία του πόνου.»  Στην εκπομπή αυτή υποστήριξε πως τα λεγόμενα αντιμνημονιακά κόμματα απλά κάνουν «λαϊκισμό» και πως όλα μπαίνουν στο ίδιο «καλάθι». Κατηγόρησε συγκεκριμένα τους Ανεξάρτητους Έλληνες για «δεξιό  αντιδυτικό  λαϊκισμό».
   Τα λεγόμενα του φιλοσόφου κύριου Ράμφου μου θύμισαν τα λεγόμενα ενός άλλου «στοχαστή» και συγγραφέα της εποχής μας του Νίκου Δήμου(συγγραφέα των: Η Δυστυχία του να είσαι Έλληνας, Οι Νέοι Έλληνες, Η Χαμένη Τάξη, Απολογία ενός Ανθέλληνα, κ.α.)
«Μια χαβούζα με βοθρολύματα, που ζέχνει εκατοντάδες χιλιόμετρα γύρω και μολύνει όλη την Ευρώπη. Κι έχουμε το θράσος να τα βάζουμε με την τρόικα, τη Μέρκελ, τον Ράιχενμπαχ , όταν επί χρόνια δεν κάνουμε τίποτε άλλο από το να κλέβουμε ο ένας τον άλλο κι όλοι μαζί το κράτος (δηλαδή, πάλι εμάς). Αναρωτιέμαι: εκείνοι που βρίζουν το μνημόνιο (και είναι η πλειονότητα) συνειδητοποιούν, άραγε, τη δική μας συμβολή που του άνοιξε την πόρτα; Αν δεν κλέβαμε, δεν εξαπατούσαμε και πληρώναμε τους φόρους μας, θα χρειαζότανε;»
  Ερευνώντας να δω τα κοινά σημεία των δύο αυτών στοχαστών και φιλοσόφων συγγραφέων  κατέληξα στον συνδετικό κρίκο: Το κολέγιο Αθηνών. Ο Νίκος Δήμου είναι απόφοιτος και ο κυριος Ράμφος κάνει τις διαλέξεις του εκέι.  Για όποιον έχει μελετήσει τι πρεσβέυει το κολέγιο Αθηνών θα συμφωνήσει (έστω εν μέρει) με τον κύριο Δήμου.Θα συμφωνήσει ότι πράγματι η Ελλάδα "Ζέχνει" και μολύνει και τον περίγυρο. Με μία διαφορά όμως ...Ο Δήμου δεν μιλάει για την Ελλάδα των Ελλήνων, αλλά για την Ελλάδα των ομοίων του. Ελλάδα των Ελλήνων, που να "ζέχνει" σαν "χαβούζα" και να απειλεί με "μόλυνση" την Ευρώπη, δεν υπάρχει, γιατί απλούστατα δεν υπήρξε τον τελευταίο αιώνα καμία Ελλάδα που να την κυβέρνησαν Έλληνες.
  Η Ελλάδα, που "ζέχνει", είναι η Ελλάδα των συμμαθητών, των φίλων και των εργοδοτών του Νίκου Δήμου. Αυτή η Ελλάδα πράγματι "ζέχνει" ...Η Ελλάδα που κυβερνάται από τα υπερτιμημένα "ανθρωπολύματα" της "χαβούζας" του Κολεγίου ...Η Ελλάδα των δύο κομμάτων του Κολεγίου ...Η Ελλάδα της Μεταπολίτευσης και του κολεγιακού δικομματισμού ...Η Ελλάδα της Διαπλοκής και του μέσου, που ξεκινάει και καταλήγει στα στενά του Παλαιού Ψυχικού.
Ποιοι ήταν αυτοί, που έκαναν στην πραγματικότητα την Ελλάδα αυτό που σήμερα «καταγγέλλουν» συγγραφείς ,φιλόσοφοι,δημοσιογράφοι και ο ….Πάγκαλος;; Μήπως καταγγέλλουν το ΠΑΣΟΚ του κολεγιόπαιδου Ανδρέα Παπανδρέου και του γιου του και επίσης κολεγιόπαιδου Γιωργάκη; ...Το ΠΑΣΟΚ, που ιδρύθηκε στην αμερικανική πρεσβεία; Αυτό το κολεγιακό ΠΑΣΟΚ δεν δημιούργησε το «πελατειακό» πολιτικό σύστημα της Μεταπολίτευσης; Αυτό το κολεγιακό ΠΑΣΟΚ δεν έκανε την Ελλάδα να «σέρνεται» από πολιτικό γραφείο σε πολιτικό γραφείο, για να «βολευτεί»; Αυτό το κολεγιακό ΠΑΣΟΚ δεν δημιούργησε την Ελλάδα των δημοσίων υπαλλήλων, που διαφθείρονταν και αυτοαπαλλάσσονταν με τις παγκοσμίως μοναδικής εμπνεύσεως ΕΔΕ; Αυτό το κολεγιακό ΠΑΣΟΚ δεν ήταν που έπαιρνε τις προμήθειες των «αγίων» Γερμανών και νομοθετούσε υπέρ της ασυλίας των Υπουργών; Αυτό το κολεγιακό ΠΑΣΟΚ δεν γαλούχησε την πιο αδίστακτη γενιά φοροφυγάδων μέσα στα «πολιτιστικά» κέντρα της παραλιακής;
Όλα τα κακά της μεταπολίτευσης, που μας έφεραν στη σημερινή δεινή θέση, ξεκινάνε και τελειώνουν στο κολεγιακό ΠΑΣΟΚ. Αυτό το κολεγιακό ΠΑΣΟΚ —για λόγους συμφέροντος— ενεργοποίησε όλα τα ταπεινά και άσχημα «ένστικτα» του ελληνικού λαού. Αυτό δημιούργησε τον στρατό των «ημετέρων» πελατών και όχι πολιτών, οι οποίοι αντιλαμβάνονταν τις εθνικές εκλογές σαν τις περιοδικές «εκπτώσεις» της ελληνικής «πελατοκρατίας». Αυτό το κολεγιακό ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τη «φρουρά» των επαγγελματιών άεργων και ανεπάγγελτων συνδικαλιστών. Αυτό το κολεγιακό ΠΑΣΟΚ δημιούργησε τα Πανεπιστήμια των αγράμματων καθηγητών. Αυτό το κολεγιακό ΠΑΣΟΚ δημιούργησε την «αγροτιά» των καφενείων, των στριπτιζάδικων και των παράνομων επιδοτήσεων. Αυτό το κολεγιακό ΠΑΣΟΚ ήταν που αποβιομηχάνισε την χώρα, ωθώντας τους αφελείς παρολίγον «εκατομμυριούχους» στο «σφαγείο» του χρηματιστηρίου. Αυτό το κολεγιακό ΠΑΣΟΚ ήταν που άφηνε τις εθνικές μας σημαίες να τις παίρνει ο «άνεμος» από τα νησιά μας!
Απέναντι σε αυτό το ΠΑΣΟΚ ποιος στέκει; Ποιος ήταν αυτός, ο οποίος μοιραζόταν μαζί του την εξουσία, υποσχόμενος στον κόσμο ότι κάποτε θα σταματούσε αυτήν τη «χαβούζα» να ζέχνει; Ποιος θα εμπόδιζε τον κολεγιόπαιδα Ανδρέα να εκμαυλίσει μια ολόκληρη κοινωνία; ...Η περίφημη ΝΔ ...Το άλλο μεγάλο «γκισέ» των «εκπτώσεων» των Ελλήνων «πελατών» της ελληνικής «πελατοκρατίας». ...Άλλο μεγάλο κόμμα «πατριωτών», που επίσης γεννήθηκε στην αμερικανική πρεσβεία ...Η άλλη μεγάλη «απάτη» της Μεταπολίτευσης. Γιατί απάτη; Γιατί όσο «σοσιαλιστικό» ήταν το ΠΑΣΟΚ του Παλαιού Ψυχικού και της Εκάλης άλλο τόσο «δεξιά» ήταν η ΝΔ των συγγενών του  Bενιζελου και του Μπενάκη ...Εκείνων, οι οποίοι υπήρξαν οι πιο μεγάλοι αντιδεξιοί παράγοντες, που γνώρισε η πολιτική ιστορία μας!...
...Αν για κάτι ακόμα και εμείς μπορούμε να κατηγορήσουμε τον ελληνικό λαό, αυτό είναι η "μνήμη" του ...Μιλάμε για "μνήμη" χρυσόψαρου. Όχι μόνον δεν γνωρίζει την καταγεγραμμένη ιστορία του, αλλά δεν θυμάται ούτε καν την εμπειρία του. Μπορεί να "ξεχάσει" τα πάντα για το τίποτε. Μόνον "ταμπέλες" διαβάζει, χωρίς να "βλέπει" τι συμβαίνει πίσω από αυτές. Ποιοι ήταν οι πιο μεγάλοι εχθροί και πολέμιοι της Δεξιάς; Ο Βενιζέλος και ο Μπενάκης δεν ήταν; Ποια είναι η ΝΔ της Μεταπολίτευσης; Η υποτιθέμενη νόμιμη αντιπρόσωπος της Δεξιάς. Είναι δυνατόν αυτά τα δύο εχθρικά στοιχεία να "αναμιγνύονται"; Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό το οποίο βλέπουμε; Η ΝΔ δεν είναι η ιδιοκτησία του Μητσοτάκη; ...Του ανιψιού του Βενιζέλου και ιδρυτή του Κολεγίου; ...Του πατέρα του κολεγιόπαιδου Κυριάκου; Η ΝΔ, που "νομοθέτησε" τον "δρόμο" της διαφθοράς του Σημίτη. Η ΝΔ, που σήμερα "έφυγε" δήθεν από τα χέρια του αποστάτη και κατέληξε στα χέρια του αντιπάλου του.
 
...Η ΝΔ που σήμερα βρίσκεται στα χέρια του Σαμαρά ...Στα χέρια αυτού, που ο ίδιος ο Μητσοτάκης είχε υπουργοποιήσει σε ηλικία που ο μέσος Έλληνες ακόμα ψάχνει να δει τι θα κάνει στη ζωή του ...Στα χέρια του εγγονού του Μπενάκη, ο οποίος ήταν ο συνέταιρος του Βενιζέλου και ο έτερος συνιδρυτής του Κολεγίου. Η ΝΔ βρίσκεται δηλαδή στα χέρια του αδερφού του σημερινού Προέδρου του Κολεγίου. Αυτός κρατάει στα χέρια του τη ΝΔ του "εθνάρχη" Καραμανλή ...Του θείου του κολεγιόπαιδου Λιάπη, ο οποίος έκανε τα γνωστά ταξίδια κερδοφόρας "αναψυχής" με τον Χριστοφοράκο.
 
Αυτοί είναι οι "γίγαντες" του δικομματισμού της Μεταπολίτευσης ...Αυτοί, που μας λεηλάτησαν και μας χρεοκόπησαν, για να μας παραδώσουν στους "δανειστές" μας ...Η "ηρωική" γενιά των "δημοκρατών", που "έριξε" δήθεν τη Χούντα ...Μια συμμορία φίλων, συγγενών και συμμαθητών, που παίζουν μια "παράσταση" αντιπαλότητας για αφελείς ...Ένας θίασος "ηθοποιών", που, όταν ο ένας "καταστρέφει", φροντίζει να σμιλεύει το "προφίλ" του "σωτήρα" για τον άλλο ...Ένα "καρτέλ" εξουσίας, που επί τριάντα και πλέον χρόνια χρησιμοποιούσε τον κρατικό μηχανισμό, για να δημιουργεί ιδιωτικό "στρατό" ψηφοφόρων ...Ένας παρακρατικός μηχανισμός, ο οποίος παρανομεί εκ του ασφαλούς, εφόσον μπορεί και αυτοαπαλλάσσεται στις "μικτές" επιτροπές της Βουλής. Αυτοί οι συνέταιροι συνυπέγραψαν σήμερα την παράδοση της χώρας στους Γερμανούς.
  Οι στοχαστές λοιπόν, οι συγγραφείς φιλόσοφοι και οι δημοσιογράφοι με τους παραπάνω πολιτικούς κατηγορούν ότι φτάσαμε στο σημείο μηδέν γιατί ο λαός ήταν διεφθαρμένος και τα «έφαγε» και αυτός μαζί τους… γιατί δεν λένε άραγε όλη την αλήθεια; Δεν γνωρίζουν ότι η μισή αλήθεια τις περισσότερες φορές είναι χειρότερη και από ένα ψέμα ολόκληρο; Πράγματι κάποιοι Έλληνες φταίνε για την κατάντια της Ελλάδας. Κάποιοι Έλληνες προσκολλήθηκαν σε αυτά τα κολεγιακά κόμματα, για να γίνουν πλούσιοι εις βάρος της κοινωνίας. Ποιοι όμως είναι αυτοί οι Έλληνες; Έχουν ονόματα ή είναι ανώνυμοι; Κατηγορούν συλλήβδην τους άπειρους αντιμνημονιακούς, οι οποίοι φωνάζουν για κάτι στο οποίο είναι προφανές ότι δεν φταίνε και δεν βλέπουν ότι οι περισσότεροι φιλομνημονιακοί είναι αυτοί, οι οποίοι πράγματι "μαζί τα έφαγαν". Είναι φανερό, δηλαδή, ότι κάπου "μπερδέυονται". Κατηγορουν τους "πολλούς", ενώ στατιστικά πάντα οι "λίγοι" είναι αυτοί που τα "τρώνε".
Δεν βλέπουν ποιοι Έλληνες πλούτισαν εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, λεηλατώντας τους κοινούς μας πόρους; Δεν βλέπουν ποιοι επωφελήθηκαν από τη φοροδιαφυγή; Δεν βλέπουν ποιοι επωφελούνται ως πρόσωπα από την παράδοση της πατρίδας μας στους ξένους ιμπεριαλιστές; Τους "βλέπουν", όπως και βλέπουν και τη φιλομνημονιακή τους υστερία. Όλα τα "βλέπουν", αλλά τι να κάνει ο άνθρωπος; Αυτοί, που τα φάγανε "μαζί", είναι οι δικοί τους άνθρωποι. Μπορεί να καταγγείλουν τους δικούς του ανθρώπους; Δεν πρέπει να τους υποστηρίξουν;
Για ποιους Έλληνες λοιπόν μιλάει ο Δήμου; Ποιοι είναι αυτοί οι Έλληνες, που κλέβουν άλλους Έλληνες και όλοι μαζί το κράτος (δηλαδή τους εαυτούς τους), όπως χαρακτηριστικά αναφέρει; Ως επιφανές στέλεχος των ελληνικών ΜΜΕ, δεν γνωρίζει τους "πρωταθλητές" αυτής της δραστηριότητας; Δεν ξέρει ο "ξερόλας" Νίκος Δήμου ποιοι επιχειρηματίες επωφελήθηκαν από τη διαφθορά της "αμαρτωλής" Ελλάδας της Μεταπολίτευσης; Δεν γνωρίζει ποιοι ήταν αυτοί, οι οποίοι έκλεβαν τους Έλληνες και το ίδιο το ελληνικό κράτος; ...Ποιοι επωφελήθηκαν από τη "χαβουζοποίηση" της ελληνικής κοινωνίας; ...Ποιοι είναι αυτοί, που καθημερινά μάς απειλούν με το δίλημμα "ή μνημόνιο ή χάος"; ...Ο Μπόμπολας, ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Δασκαλόπουλος, ο Κυριακόπουλος και τα άλλα τα "παιδιά" του Κολεγίου. Αυτοί είναι οι "πρωταθλητές" μαζί με τα έμμισθα "εξαπτέρυγά" τους ...Τους κολεγιόπαιδες Νανόπουλους, Κλέονες, Μάνους και Φιλιππίδηδες…
  Μέχρι τώρα "είδαμε" κανέναν "Έλληνα" στο κείμενο; Όλοι τους συγγενείς, φίλοι, συμμαθητές και εργοδότες του Νίκου Δήμου είναι. Όλοι όσοι συντέλεσαν στη "μολυσματική" εικόνα της Ελλάδας είναι δυτικοτραφείς κολεγιόπαιδες ...Όλοι όμοιοι με τον Δήμου ...Με τις "ξένες γλώσσες και τα πιάνα τους", όπως ο Λαμπράκης, ο οποίος τάιζε τον Δήμου. Αυτούς "καταγγέλλει" για τη διαφθορά μας; Γιατί δεν πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα ο γερμανοτραφής Δήμου; Γιατί δεν καταγγέλλει τη γερμανική Siemens ο θαυμαστής του "Ράιχ"; Γιατί δεν βγαίνει να καταγγείλει τη "στραβομάρα" των γερμανικών υποβρυχίων, τα οποία μας "φόρτωσαν" οι "τίμιοι" και "ηθικοί" Τεύτονες; Η Διαφθορά δεν είναι ένας χορός "σόλο" ...Είναι ένα "ταγκό", που θέλει δύο για να χορευτεί. Είναι "υπάνθρωποι" οι Έλληνες που τα "έπαιρναν" και είναι "άγιοι" αυτοί που τους διέφθειραν;
   Κατόπιν όλων των παραπάνω πριν κατηγορίσει κάποιος τον λαό για τις ευθύνες του και ειδικά πριν «αλληλομαστιγωθεί» από μόνος του για το κακό που προκάλεσε, ας το σκεφτεί καλύτερα.
 Πλέον ΞΕΡΕΙ.
Πλέον ΓΝΩΡΙΖΕΙ.
...Απλά πράγματα ...Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Δεν μπορείς να θέλεις να σωθείς, χωρίς να τολμάς να ξεβολευτείς από την προβλέψιμη και φαινομενικά ασφαλή "ρουτίνα" σου. Δεν μπορείς να ελπίζεις σε καμία αλλαγή, αν εσύ ο ίδιος δεν κάνεις το παραμικρό, που να διαφέρει ...Δεν μπορείς να θέλεις να "προχωρήσεις", χωρίς να τολμάς να κάνεις ένα "βήμα" προς τα εμπρός. Δεν μπορείς να ελπίζεις σε κανένα μέλλον, αν ξαναστηρίξεις  Σαμαρά και Βενιζέλο και τα «τσιράκια» τους. Δεν μπορείς να προχωρήσεις αν δεν κατανοήσεις ποιος ευθύνεται και γιατί. Σε μια τέτοια περίπτωση θα είσαι άξιος της μοίρας σου ...ό,τι κι αν πάθεις.
 
 
Ελευθέριος Πλαφουντζής
 
Σημείωση: Τα στοιχεία έχουν χρησιμοποιηθεί από την έρευνα και δοκίμιο του συγγραφέα Παναγιώτη Τραϊανού «Οι εκλογές της υπέρβασης.»
Read 1741 times Last modified on Δευτέρα, 26 Αυγούστου 2013 13:19
e-nemesis

Αποφεύγουμε τη φρίκη της υποδούλωσής μας επειδή είναι τόσο επώδυνο να την κοιτάξουμε κατάματα...