Σάββατο, 04 Απριλίου 2015 14:29

Νέο μεγάλο σκάνδαλο ηθικής: Επαναπρόσληψη Λυκουρέντζου στην ΕΑΒ!!!

Written by 
Rate this item
(8 votes)
Νέο μεγάλο σκάνδαλο ηθικής: Επαναπρόσληψη Λυκουρέντζου στην ΕΑΒ!!! Η είδηση που δεν έχει παίξει σε κανένα κανάλι – διαπλεκόμενο ή όχι – είναι ότι ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ο γνωστός πρώην Υφυπουργός και βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου είχε συνάντηση με την νυν διοίκηση της ΕΑΒ για να διαπραγματευτεί την επιστροφή(!!!!) του  στην επιχείρηση στην οποία είχε προσληφθεί σαν βιομηχανικός εργάτης το 1981 με την ειδικότητα του ελασματουργού. Μετά το πέρας της πολιτικής του καριέρας, ή μάλλον για να είμαι πιο ακριβής του εξοστρακισμού των πολιτικών του επιλογών  από τους πολίτες, είχε το θράσος να διαπραγματευτεί την επάνοδο του ως στελέχους φυσικά στην ΕΑΒ, και την αποδοχή του αιτήματος αυτού από την ανεκδιήγητη πλέον διοίκηση της ως στελέχους στη διεύθυνση Εμπορικού σχεδιασμού.

 

Είναι αλήθεια ότι η ΕΑΒ αιμορραγεί και έχει άμεση ανάγκη προσωπικού. Από την άλλη είναι αλήθεια ότι η ΕΑΒ αιμορραγεί από την υπέρ συγκέντρωση Διευθυντάδων, Τομεαρχών και γραβατάκηδων γραφείων λειτουργώντας με ένα οργανόγραμμα βαρύ, ανεπαρκές, πολυέξοδο, αναποτελεσματικό, συγκεντρωτικό με μοναδικό γνώμονα να δοθεί θέση σε «κολλητάρια», και πολιτικούς ημετέρους και όλοι μαζί να παίζουν το στελεχιακό δυναμικό της εταιρείας και να γλύφουν και να έρπουν στα υπουργεία, παίζοντας όμως τους λέοντες στους ελάχιστους πλέον εργαζόμενους παραγωγής που έχουν να βγάλουν φόρτο άλλων απαιτήσεων. Το πρόβλημα προσωπικού της εταιρείας δηλαδή επιλύθηκε με τον διορισμό ενός ακόμα ογκόλιθου στο Στελεχιακό δυναμικό της, στο πρόσωπο του Ανδρέα Λυκουρέντζου! Αναφέρεται η λέξη διορισμός και όχι πρόσληψη ή επαναπρόσληψη διότι ο κύριος Λυκουρέντζος ουδέποτε παραιτήθηκε της θέσης του στην ΕΑΒ, πάρα μόνο από ότι λένε οι πληροφορίες μόνο του μισθού του. Τώρα λοιπόν που τελείωσε η πολιτική του καριέρα συνεχίζει να επιμένει να λαμβάνει δημόσιες αμοιβές….

Ο νεοφιλελεύθερος λακές ο οποίος ψήφησε και στήριξε μνημόνια, που ουσιαστικά οδήγησαν στην σχεδόν κατάρρευση της ΕΑΒ, καθιστώντας ουσιαστικά προβληματική την παραγωγή της, που της επέβαλλαν οι παπακωνσταντίνοι, οι Στουρνάρες, οι Μπεγλιτιδες, οι Σταϊκούρες ως μόνη λύση την απόλυτη εφαρμογή του νεοφιλελευθερισμού στο επίπεδο της αφαίρεσης ζωτικών οργάνων των προγραμμάτων της ΕΑΒ για να τα δωρίσουν σε ιδιώτες εργολάβους ιδιοκτήτων ψιλικαντζίδικων εργολήπτριων εταιριών του κιλού, αφαιρώντας δεκάδες εκατομμύρια από τα ταμεία της ΕΑΒ, και αφαιρώντας δουλείες εκατοντάδων εκατομμυρίων, αυτός ο ίδιος παραδέχτηκε δημόσια και είπε «Ευχαριστώ τους τοκογλύφους» στο 11ο συνέδριο Healthworld του 2012, με θέμα "Επανεξετάζοντας και αναθεωρώντας το Μνημόνιο - Οι επιπτώσεις στην υγεία και την περίθαλψη", είναι συμμέτοχος με αυτούς που οδήγησαν αυτή τη στιγμή να είναι στο κόκκινο όλα μα όλα τα προγράμματα της ΕΑΒ, είναι αυτός που αφού έγινε ο θιασώτης των μημονιακών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, επιστρέφει ως κρατικοδίαιτος έμμισθος υπάλληλος και μάλιστα αναβαθμισμένος, την ίδια στιγμή που ΕΑΒ χρειάζεται «χέρια» και όχι  «γραβάτες», την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι παραγωγής έχουν χάσει την αξιοπρέπεια τους από την μισθολογική τους απομείωση, την ίδια στιγμή η καλύτερη λύση είναι ο Λυκουρέντζος σε διευθυντική θέση!!!!!

Λίγη τσίπα ρε…..

 

ΥΓ: Η πλήρης δήλωση του τότε Υπουργού υγείας στο Ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο για όσους θέλουν τις πηγές είναι:

«Οφείλω να εκφράσω θερμές ευχαριστίες στην ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στους ηγέτες και τους πολίτες των κρατών-μελών για την έμπρακτη συμπαράστασή τους τόσο με τη γενναία χρηματοδότηση της Ελλάδας όσο και για τη στήριξή τους μέσω της Task Force στο επίπεδο της μεταφοράς τεχνογνωσίας και ανάπτυξης συνεργασίας σε κρίσιμους τομείς της υγείας».

Επίσης: «Διαφωνώ πλήρως με εκείνους οι οποίοι σε μια εντυπωσιακή επίδειξη λαϊκισμού θεωρούν τους φίλους εταίρους και δανειστές μας ως υπαίτιους για τη δυσμενή οικονομική συγκυρία της χώρας μας. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για όσα συμβαίνουν στη χώρα μας και εμείς έχουμε την ευθύνη, η πολιτική ηγεσία και η κοινωνία να εργαστούμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση».

 

Read 7534 times