Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 646
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013 20:03

Η Δημοκρατία...Ας μιλήσουμε για το Όνειρο...

Written by 
Rate this item
(2 votes)
Τι να την κάνεις μια Δημοκρατία που δεν ανασαίνει ανθρώπινα. Σε τι να σου φανεί ωφέλιμο ένα Πολίτευμα που παράγει μόνο τηλεοπτικές εικόνες από ξεπερασμένα "γουέστερν", όπου οι καλοί κυνηγούν τους κακούς με αποκλειστικό σκοπό να θάψουν μια για πάντα τα δικά τους αμαρτωλά δεδομένα.  

 Η Δημοκρατία είναι εδώ και αιώνες το πιο διαυγές, δίκαιο και υγιές Πολίτευμα.

Μα γι αυτούς ακριβώς τους λόγους είναι κι εκείνο με τους περισσότερους εχθρούς...

Επειδή στη Δημοκρατία δεν υπάρχει πουθενά το "Εγώ" , ενώ στην καθημερινή ζωή υπάρχουν αμέτρητα "Εγώ"....Κι αν δεν σας πείθω εγώ, τότε  διαβάστε Πλάτωνα...

Η Δημοκρατία λοιπόν έχει τους περισσότερους φίλιους εχθρούς... και ανυπολόγιστους σε αριθμό επίορκους Προστάτες.

Η Δημοκρατία θα μπορούσε να χαρίσει την απόλυτη ευτυχία στο ανθρώπινο είδος αν είχε προηγουμένως καταφέρει να μεταλλάξει τον άνθρωπο ως προς την αυθόρμητη λειτουργία του "Εγώ" του.

Δεν τα κατάφερε στην αρχή της εμφάνισης της (δυστυχώς δεν ζει πια ο Σωκράτης, για να σας το αποδείξει και αυτό...) και προφανώς ποτέ δεν θα τα καταφέρει.

Σκέφτομαι συχνά, πως η Δημοκρατία έτσι όπως τα έχει καταφέρει τελικά δεν είναι παρά ένα μαγικά υπέροχο "τρικ" της Μοναρχίας, που την δημιούργησε ακριβώς την ώρα που ξεψυχούσε για να κυβερνά αιώνια τους ανθρώπους…

 

Μπορεί να πιστεύετε πως ο τρόπος που γράφω είναι απαισιόδοξος, πως οδηγεί ανθρώπους σαν εμένα σε αδιέξοδα και απογοήτευση για όσα μέλλει να ακολουθήσουν.

Ευτυχώς όμως εγώ ζω ακόμα, όπως κι αρκετοί ακόμα σαν εμένα. Που όλοι μαζί σχεδιάζουμε εδώ και καιρό ένα νέο Πολίτευμα για τους ανθρώπους , μια πραγματικά νέα τάξη, όχι Πραγμάτων, αλλά μια Νέα Τάξη Ανθρώπων.., που θα μιλούν με Αλήθεια για τα Όνειρα τους και θα τα χτίζουν πάνω στο «Εμείς Μπορούμε».

Ναι, είμαστε οι γραφικοί μα και οι Αληθινοί, οι ονειροπόλοι μα και οι μόνοι Ικανοί, οι αιθεροβάμονες μα και οι μόνοι που μας απέμεινε Τιμή, Πατρίδα και Πίστη στη Δημοκρατία…

Κι αυτά ακριβώς είναι τα προσόντα μας για να μας εμπιστευτούν την Ελευθερία τους άνθρωποι σαν εσάς, απελπισμένοι Σκλάβοι. 

Αυτό είναι το Πολίτευμα που θα αντικαταστήσει σύντομα την Δημοκρατία της Μοναρχίας και θα έχει το όνομα "Νέα Τάξη Ανθρώπων με Όνειρα"...

Γιάννης Κουντουρογιάννης

Read 1052 times Last modified on Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 12:27