Τρίτη, 10 Μαΐου 2016 21:08

Οι Καταδρομείς δεν χρειάζονται στρατόπεδα. Μόνο Συντεταγμένες!

Written by 
Rate this item
(5 votes)
Και ενώ το τριήμερο πανηγυράκι ξεκινούσε στην Βουλή των Βολεμένων, αυτών των χορτάτων που αποφασίζουν για τις τύχες των πεινασμένων και έκλειναν τον περίβολο όχι μόνο της Βουλής αλλά και τον ίδιο τον Εθνικό Κήπο, κάποιοι άλλοι μαζευόντουσαν από τις 4 γωνιές του ορίζοντα και έπιαναν αδιάβαστους αυτούς που αποφασίζουν και γι' αυτούς χωρίς αυτούς... Γιατί η μοίρα αυτού του τόπου είναι μια Ιδέα. Και οι Ιδέες δεν γράφονται ούτε κλείνονται πίσω από κάγκελα. Οι Ιδέες δεν φυλακίζονται και Σίγουρα ΟΧΙ μια Πατρίδα! 

 

 Μέσα από τη Φωτιά γεννιούνται Παλικάρια που δεν θα αφήσουν την γη των παιδιών τους πίσω τους καμένη. Δεν μπορείτε να μας στοχοποιήσετε γιατί είμαστε χιλιάδες σκιές που περπατούν γύρω σας. Είμαστε τα Παιδιά της Ελλάδας! Αυτά που δεν κοιμούνται, δεν φοβούνται, δεν αισθάνονται τίποτα και όταν αισθανθείτε την ανάσα τους θα είναι πολύ αργά πια για εσάς... Είναι τα Λαμπρά Παραδείγματα που κάνουν κάτι που όλοι εσείς Φοβάστε! Μας Ενώνουν! Μας Ενδυναμώνουν για του Χριστού την Πίστη την αγία, και της Πατρίδας την Ελευθερία...

Βάλια Αλεξίου.-


Άσκηση στην Θράκη! : ΤΑΜΣ ΟΡΦΕΑΣ.

6-8 Μαϊου 2016

Περιοχή άσκησης, η  περιοχή ανάμεσα Ξάνθης – Κομοτηνής κατά μήκος του ποταμού Κομψάτου.

Οργανωμένες ομάδες – περίπολα Εφέδρων Ειδικών Δυνάμεων, από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με δικιά τους πρωτοβουλία και κατόπιν συνεχούς εκπαίδευσης με δικά τους μέσα, υλοποίησαν την άσκηση «ΟΡΦΕΑΣ» στην Θράκη. Η κινητοποίηση τους και οι γνωστοποίηση των οδηγιών της άσκησης, καθώς και των τοποθεσιών ενέργειας της καθεμιάς εκ των ομάδων, έγινε με τον ενδεδειγμένα για την περίσταση προβλεπόμενο τρόπο επικοινωνίας.
 

Δέκα 4μελής ομάδες από δέκα διαφορετικά σημεία εκκίνησης καθώς και σταθμός διοικήσεως και ελέγχου της άσκησης αναπτύχθηκαν στην Θράκη , με σκοπό την αθόρυβη και αφανή διείσδυση, εγκατάσταση βάσεων περιπόλων, αναγνώριση, χαρτογράφηση, παρατήρηση, επαφή με εντόπια όργανα πληροφοριών και συλλογή πληροφοριών, επαφή με φίλια περίπολα,  εντοπισμό χώρων συγκεντρώσεως, ασφάλιση εισόδων και εξόδων (εμφανών και μη) της κατοικημένης περιοχής, αναγνώριση δρομολογίων για απεγκλωβισμό και μεταφορά σε ασφαλή περιοχή άμαχου πληθυσμού.

Στόχος του σεναρίου της άσκησης ήταν να φανεί ο βαθμός ετοιμότητας των ομάδων, η επιχειρησιακή τους ικανότητα και η επάρκεια εξοπλισμού τους, να δοκιμασθούν οι επικοινωνίες καθώς και να αναδειχθούν τυχόν   σχεδιαστικές ελλείψεις και λάθη τόσο ως προς την διεξαγωγή όσο και ως προς την επιχειρησιακή συνεργασία των ομάδων.

 

ΟΙ ΚΑΤΑΔΡΟΜΕΙΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ.

ΜΟΝΟ ΣΥΝΤΕΤΑΓΜΕΝΕΣ…

 

 
Read 2631 times Last modified on Πέμπτη, 19 Μαΐου 2016 11:53
Valia Alexiou

«H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»