Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2013 20:57

Μα τι νομίζετε επιτέλους κύριοι; Ότι είστε Συνδικαλιστές;

Written by 
Rate this item
(8 votes)
Δελτίο Τύπου εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, επιθυμώντας -λέει- να διαχωρίσει τη θέση της από ορισμένα νοσηρά φαινόμενα του χώρου... Κύριοι, εγώ γυναίκα είμαι, αλλά αν και μεγάλωσα μέσα στο στρατό, δεν γνώρισα ποτέ στρατιωτικό να μιλά με υποννοούμενα και εισαγωγικά. Αντιθέτως θα έλεγα, ότι Πάντα οι άνθρωποι που είχα γύρω μου, αυτοί που με μεγάλωσαν και με έκαναν Άνθρωπο, ήταν Ευθείς και μίλαγαν με Πράξεις. Ιδιαιτέρως σε ότι αφορά συναδέλφους με εισαγωγικά ή χωρίς όπως εσείς θεωρείτε ήταν Ντόμπροι και δεν κρυβόντουσαν ούτε πίσω από λέξεις, ούτε πίσω από το δάχτυλο τους. Δεν σας Τιμά η Ανακοίνωση αυτή!

 

Λέτε λοιπόν πως: "Συνταγματική υποχρέωση όλων των Ελλήνων Εφέδρων, δηλαδή όσων έχουν υπηρετήσει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι να διατηρούν εαυτούς αξιόμαχους, ώστε, εφόσον η πατρίδα το απαιτήσει, να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμυνά της και τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας και της εθνικής της ανεξαρτησίας."

Μα τι νομίζετε επιτέλους κύριοι; Ότι είστε Συνδικαλιστές;
Μήπως έχετε την ψευδαίσθηση ότι προσφέρετε "έργο" συμπαραστεκόμενοι στον εκάστοτε Πρωθυπουργό ασχέτως αν είναι ή όχι Προδότης και ξεπουλά την Πατρίδα μας; Γιατί αυτό σας κάνει ΣυνΈνοχους. Για ποιά εδαφική ακεραιότητα μιλάτε; Που ζείτε κύριοι; Δεν έχετε βιώσει ακόμα το ξεπούλημα της Πατρίδας που ματώνει; Είστε ή παριστάνετε τους τυφλούς; Όλοι εσείς και τα μέλη σας, είναι Ικανοποιημένοι με αυτό το ραβασάκι που ανακοινώσατε; Είστε Ικανοποιημένοι από τον εαυτό σας απέναντι στο Άρθρο 120 του Συντάγματος και στην Συνείδηση σας; Μπορείτε να κοιτάξετε στα μάτια τα παιδιά που πεινούν, που κρυώνουν; Απέναντι στους γέροντες γονείς σας;
Και μια που μιλάμε για εδαφική ακεραιότητα και για να μην πιάσω τα πολυσυζητημένα, τι έχετε να πείτε για την Σημαία και τον Ύμνο "Τούρκων Ανεξάρτητης Δυτικής Θράκης"; Φαντάζομαι πως ούτε και εκεί υπάρχει κάποιο πρόβλημα εφόσον δεν έχει η ίδια η... "Πολιτεία".

Απορώ ειλικρινά, με την Ανάγκη που αισθανθήκατε να διαχωρίσετε την θέση σας. Σας μάλωσε κανείς;
Γιατί αν το έκαναν να τους μαλώσω...

Είναι δυνατόν την στιγμή που ο αιματοβαμμένος κατάλογος αυτοκτονιών μεγαλώνει εσείς να εθελοτυφλείτε; Είναι δυνατόν να βγαίνουν μπροστά συνάδελφοι σας κι εσείς αντί να τους υποστηρίξετε να τους μαχαιρώνετε πισώπλατα; Τι είναι αυτό που σας ενόχλησε κύριοι; "Πολιτικές δραστηριότητες" είναι να βγεις στο δρόμο να φωνάξεις για την Πατρίδα σου; Μήπως να το ποινικοποιήσουμε κι αυτό για να μην "ξυπνήσει" κανείς και σας ταράξει τον δικό σας ύπνο;

"Ως εκ τούτου, ενέργειες «εφέδρων» που επιδίδονται συστηματικά σε πολιτικές δραστηριότητες, εξυπηρετώντας – άγνωστο ποιους – μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις, υπονοώντας σαφώς και αποδεχόμενοι το ενδεχόμενο διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής και κοινωνικής ενότητος, δεν έχουν καμία σχέση με τις επιδιώξεις και το πνεύμα των Εθελοντών Εφέδρων."

Ποιούς μύχιους σκοπούς κύριοι; Μας άφησαν και κανέναν;
Ποιά διασάλευση κοινωνικής ειρήνης και εθνικής και κοινωνικής ενότητας; Σε λίγο θα κυνηγιέται η κοινωνική κυρά Ειρήνη να φάει το σκύλο του γείτονα! Ποιός είναι ο έφεδρος και ποιός ο «έφεδρος»; Τι σας κάνει να είστε πιο έφεδροι από άλλους έφεδρους; Για ξεκαβαλίστε κύριοι...

Ντρέπομαι που από εσάς περίμενα, είχα μια ελπίδα...
Ντρέπομαι που φανήκατε κατώτεροι των περιστάσεων!
Και μετά συζητάμε όλοι εμείς, γιατί ο κόσμος δεν αντιδρά.
Πως να αντιδράσει όταν βλέπει πως εσείς εξυπηρετείτε τα Πρόσωπα και όχι την Πατρίδα. Την εκάστοτε εξουσία και όχι το Λαό!

Το Χρέος σας κύριοι είναι απέναντι σε όλους εμάς,
γιατί Πατρίδα χωρίς το Λαό της Δεν Υπάρχει!
Αφήστε Ήσυχους τους λίγους Πατριώτες που Έμειναν
και θα πολεμήσουμε και για εσάς...

*    Τώρα που ξαναδιαβάζω την ανακοίνωση σας, θα πάρω πίσω το Ντροπιαστική. Είναι για γέλια...

* *
Η "Ανακοίνωση":

Δελτίο Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία ορθώς διαχωρίζει την θέση της από ορισμένα νοσηρά φαινόμενα του χώρου:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εθελοντών Εφέδρων Ενόπλων Δυνάμεων βρίσκεται, για μία ακόμη φορά, στη δυσάρεστη θέση, να διαχωρίσει τη θέση και τον ρόλο της, καθώς και των Σωματείων που την απαρτίζουν, από ενέργειες «Εφέδρων» που δεν συνάδουν ούτε με τον ηθικό κώδικα των Εθελοντών Εφέδρων, ούτε με τις διατάξεις του ελληνικού Συντάγματος και των οικείων νόμων περί Εφεδρείας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Συνταγματική υποχρέωση όλων των Ελλήνων Εφέδρων, δηλαδή όσων έχουν υπηρετήσει στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, είναι να διατηρούν εαυτούς αξιόμαχους, ώστε, εφόσον η πατρίδα το απαιτήσει, να συμβάλλουν αποτελεσματικά στην άμυνά της και τη διαφύλαξη της εδαφικής της ακεραιότητας και της εθνικής της ανεξαρτησίας. Καταστατικός σκοπός των σωματείων των Εθελοντών ΠΟΛΙΤΩΝ-ΟΠΛΙΤΩΝ της Π.Ο.Ε.ΕΦ.Ε.Δ. είναι η, με ιδία πρωτοβουλία και την κατά το δυνατόν συνεργασία με την Πολιτεία και τις Ένοπλες Δυνάμεις, εκπλήρωση αυτής ακριβώς της συνταγματικής επιταγής. Τίποτε άλλο.

Ως εκ τούτου, ενέργειες «εφέδρων» που επιδίδονται συστηματικά σε πολιτικές δραστηριότητες, εξυπηρετώντας – άγνωστο ποιους – μύχιους σκοπούς και επιδιώξεις, υπονοώντας σαφώς και αποδεχόμενοι το ενδεχόμενο διασάλευσης της κοινωνικής ειρήνης και της εθνικής και κοινωνικής ενότητος, δεν έχουν καμία σχέση με τις επιδιώξεις και το πνεύμα των Εθελοντών Εφέδρων.
Read 3657 times Last modified on Σάββατο, 14 Σεπτεμβρίου 2013 10:59
Valia Alexiou

«H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»