Δευτέρα, 08 Ιουλίου 2013 02:16

O Πούτιν τον 15αύγουστο στο Αγ. Ορος, την Πάτμο και το Μυστρά!

Written by 
Rate this item
(0 votes)
Πρώτος σταθμός του ταξιδιού του Βλαντιμίρ Πούτιν στη χώρα μας θα είναι το Άγιον όρος, αμέσως μετά το νησί της Αποκάλυψης και θα καταλήξει στη βυζαντινή πολιτεία της Πελοποννήσου, στον Μυστρά.

Η Πάτμος ξεκίνησε τις ετοιμασίες, καθώς θα τον υποδεχτεί ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας αποφάσισε να επισκεφτεί το ευλογημένο νησί των Δωδεκανήσων προκειμένου να προσκυνήσει τα ιερά και όσια της Ορθοδοξίας στο μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου.

Για τον ισχυρό άντρα της Ρωσίας έχει ιδιαίτερη σημασία αυτό το προσκύνημα, αφού ως πνευματικό και θρησκευτικό κέντρο, η μονή αποτελεί σημείο αναφοράς για ολόκληρο τον χριστιανικό κόσμο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος θα πατήσει το έδαφος του σπηλαίου, εκεί όπου ο αγαπημένος μαθητής του Ιησού είχε το θεϊκό όραμα, έπειτα από το οποίο έγραψε την «Αποκάλυψη». Στην κοιλότητα που βρίσκεται μέσα στη γη και αναφέρεται και ως «Ιεροσόλυμα της Μεσογείου» θα ξεναγήσουν τον Βλαντιμίρ Πούτιν οι μοναχοί, οι οποίοι στη συνέχεια θα του αποκαλύψουν όλα τα ιερά κειμήλια και τα χειρόγραφα που φυλάσσονται για αιώνες.

«Η επίσκεψη του Βλαντιμίρ Πούτιν θα είναι η δεύτερη αρχηγού κράτους μετά τον πρεσβύτερο Πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, ο οποίος είχε επισκεφτεί την Πάτμο το 2008 με τη σύζυγό του Μπάρμπαρα» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Πάτμου Ιωάννης Σημαντήρης.

πηγή

Γιάννης Κουντουρογιάννης

Read 1241 times Last modified on Τετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 12:06
e-nemesis

Αποφεύγουμε τη φρίκη της υποδούλωσής μας επειδή είναι τόσο επώδυνο να την κοιτάξουμε κατάματα...