Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 20:17

ΞΕΣΚΕΠΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ

Written by 
Rate this item
(8 votes)
Σε συνέχεια των αστείων πληρωμένων άρθρων των μπλογκς που αναρτήθηκαν τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το κόστος συντήρησης του ελικοπτέρου ως και την αναγγελία "διάσωσης" της ΕΑΒ από τον κρατικοδίαιτο "κολλητό" επιχειρηματία που αποθεώνουν έναντι αμοιβής τα ειδικού τύπου και όχι μόνο μπλογκς παραθέτουμε τη γνώση μας, την άποψη μας και τη θεώρηση μας στα πλαίσια της ευρείας και όχι απλά της τοπικής σφαίρας με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης , ειδικά εκεί που οι υπολοιποι συσκοτίζουν έντεχνα για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα και επιδιώξεις.

 

Η λέξη που είναι το κλειδί σε όλη την υπόθεση και αν την κατανοήσεις "πιάνεις" όλη την εικόνα και την πραγματική διάσταση της περίπτωσης είναι μία και συγκεκριμένη: ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ .

Στην περίπτωση της Ελλάδας την περίοδο της οικονομικής κρίσης που διανύουμε, πριν την συμφωνία με το ΔΝΤ, και όλες τις ενέργειες που οδήγησαν στην κρίση δανεισμού, αυτό που έγινε ήταν μία δυσφημιστική εκστρατεία έτσι ώστε να οδηγηθούμε πιο εύκολα στη μέγγενη των χρηματοπιστωτικών οργανισμών. Από την ανάλυση θα καταλάβουμε πλήρως πως αυτή είναι η στρατηγική λειτουργία του συστήματος και είναι παρόμοια με τον πόλεμο τακτικής μέχρι να κουράσει το θήμα του και να το καταβάλει η αγέλη των θηρίων.

Ένας ολόκληρος λαός εμφανίστηκε σαν μια οργανωμένη αγέλη τεμπέληδων, παρασίτων, κλεφτών και απατεώνων. Ένας μικρός λαός, ο οποίος αν μη τι άλλο είναι διάσημος για τις θετικές υπηρεσίες που πρόσφερε κάποτε στην ανθρωπότητα. Αυτός ο λαός εντελώς ξαφνικά κι αδικαιολόγητα έγινε το αίτιο όλων των κακών. Μια ασήμαντη οικονομία εμφανίστηκε ξαφνικά σαν το αίτιο απειλής παγκόσμιας πείνας. Οι οικονομίες των ισχυρών έχουν χρέη δεκάδων τρισεκατομμυρίων και όλοι ασχολούνται με τα "ψίχουλα" της Ελλάδας.

Αυτά όλα δεν είναι απλώς περίεργα, αλλά αποτελούν απόδειξη ότι υπήρχε προμελετημένο έγκλημα. Υπήρχε προετοιμασία του εγκλήματος. Κάποιοι, για να μας "πυροβολήσουν", έπρεπε πρώτα να μας διαβάλουν και να μας διασύρουν, ώστε να μην υπάρχουν αντιδράσεις. Να μην υπάρχουν αντιδράσεις από τους λαούς, οι οποίοι δεν θα ανέχονταν ακόμα μία εν ψυχρώ "δολοφονία" λαού. Έναν ακόμα λαό ανάμεσα στους πολλούς, οι οποίοι "δολοφονήθηκαν" από την Νέα Τάξη. Τον σερβικό, τον ιρακινό ή τον αφγανικό. Γι' αυτόν τον λόγο τούς διαβάλουν παγκοσμίως. Για να μην μπορούν οι Έλληνες ν' αντιδράσουν αποτελεσματικά και να μην βρίσκουν "ακροατήριο", για ν' ακούει τον "θρήνο" τους.

Όλα αυτά είναι προπαγάνδα του χειρίστου βαθμού. Οι δολοφόνοι είναι ταυτόχρονα και ψεύτες. Αυτό είναι εύκολο ν' αποδειχθεί. Είναι εύκολο να καταρριφθούν όλες τις κατηγορίες με τον πιο απόλυτο και αδιαμφισβήτητο τρόπο: Με τους αριθμούς. Αυτοί δείχνουν ότι οι Έλληνες όχι μόνον δεν είναι ο πιο άτιμος λαός στην Ευρώπη, αλλά ίσως και ένας από τους πιο τίμιους. Όχι μόνον δεν έζησε εις βάρος των Ευρωπαίων, αλλά οι περισσότεροι Ευρωπαίοι έζησαν εις βάρος του. Δείχνουν ότι η Ελλάδα με "δανεικά" δεν ζούσε πλουσιότερα απ' όσο δικαιούνταν εις βάρος των Ευρωπαίων, αλλά αναγκαζόταν να χρηματοδοτεί την επιβίωσή της, εξαιτίας των κερδοσκόπων Ευρωπαίων.

Τώρα που αποσαφηνίσαμε τη λειτουργία και τους σκοπούς της προπαγάνδας γενικότερα θα αναγάγουμε τα συμπεράσματα στο θέμα που προέκυψε στην ΕΑΒ και στην ενδεχόμενη "σωτηρία" της.

 

Για να την "πυροβολήσουν" επιτυχημένα θα έπρεπε πρώτα να την διαβάλουν. Κλασσικές και τυπικές κινήσεις παικτών χωρίς καν φαντασία. Δημοσιοποιήθηκε ένα πραγματικά αστείο άρθρο για τη συντήρηση που κατάφερε το ΓΕΣ στο ελικόπτερο ΑΒ 212 άλλα με ευκαιρία την είδηση το μόνο ζητούμενο ήταν να διαβάλουν την ΕΑΒ λόγω αυξημένου κόστους άρα συσσωρευμένων προβλημάτων σύμφωνα με τους άθλιους προπαγανδιστές. Αναφέρθηκαν κάποια ψευτοστοιχεία άλλα δεν στάθηκαν στην πραγματική διάσταση. Οι αξιωματικοί του ΓΕΣ που ανέλαβαν την συντήρηση είχαν το γνωστό επίπεδο μισθών του στρατεύματος άρα χαμηλότερο κόστος. Έκαναν συναρμολόγηση απαρτίων και παρελκομένων που είχε φτιάξει πριν η ΕΑΒ.... Και δεν υπολόγισαν καν το κόστος συντήρησης κινητήρα.... Ειδικά για τους κινητήρες δεν υπάρχει υποδομή να φτιαχτούν πουθενά αλλού στην Ελλάδα μιας και εκτός από επίπεδο εξειδίκευσης των τεχνικών υπάρχουν τα μοναδικά δοκιμαστήρια κινητήρων. Αν δεν κατασκευαστεί στην ΕΑΒ θα πρέπει να γίνουν οι εργασίες στο εξωτερικό με μεγαλύτερο κόστος. Γιατί σε κανένα από τα "ρουφιανο"-μπλόγκς δεν αναφέρεται πουθενά το κόστος συντήρησης κινητήρα;

Αφού έγραψαν την ανακοίνωση σύμφωνα με την "παραγγελία" με την ανάλογη αμοιβή φυσικά (Αν το έκαναν χωρίς αμοιβή είναι απλά ανόητοι γενίτσαροι-το κάνουν και τσάμπα-) ,συνέχισαν με τα "μεγάλα μέσα". Μπήκαν στη μάχη όχι της ενημέρωσης άλλα της προπαγάνδας τα μεγάλα χαρτιά των μπλόγκς. Ζούγκλα και Onalert . Ο Γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος με τη μεγάλη τσέπη και το μπλόγκ αμυντικής ειδίκευσης "γράφω ότι θέλει το αφεντικό" έκανε το ίδιο που έκανε ο τύπος του Κωστόπουλου τη δεκαετία του '90: Νεοφιλελεύθερες πένες διαμορφώνουν και κατευθύνουν την κοινή γνώμη και διαστρευλώνουν την πραγματικότητα κατά το δοκούν. Ο Κωστόπουλος το '90 παρουσίαζε τον Σημίτη σαν τον Άραργκορν παρότι ήταν απλά ένα Γκόλουμ. Τα πουλημένα μπλογκς των προπαγανδηστών σήμερα παρουσιάζουν το ψιλικατζίδικο του Ξενοκώστα σαν Κολοσσό και "μάνα εξ ουρανού" για την περίπτωση της ΕΑΒ. Άθλια τομάρια που διστρευλώνουν την πραγματική εικόνα και παρουσιάζουν στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό ως καλύτερη λύση το ξεπούλημα της περιουσίας του σε άχρηστα ανθρωπάρια που έρχονται με ξένες πλάτες να πάρουν τις υποδομές της πατρίδας και μάλιστα χωρίς αντίτιμο.

Το zougla.gr ήταν το πρώτο που δημοσίευσε τις ανακοινώσεις της ONEX στο ελληνοαμερικάνικο επιμελητήριο και η ύβρις που διέπραξε στη δημοσιογραφία ήταν ότι παρουσίασε το θέμα σαν ανακοίνωση της εταιρείας που πρόβαλε τις θέσεις της χωρίς καν να ερευνήσει όπως όφειλε ο δημοσιογράφος." Εκατό εκατομμύρια Ευρώ για την ΕΑΒ" ήταν ο πηγαίος τίτλος του άρθρου και το παρουσίασε σαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία. Ούτε καν μπήκε στη διαδικασία να αναρωτηθεί το αυτονόητο: Πόσο κοστίζει αυτή η εταιρεία; Εκατό εκατομμύρια είναι αρκετά; Δεν απαντούμε καν , αλλα καταθέτουμε στοιχεία προς αξιολόγηση του αναγνώστη: Ανεκτέλεστο έργο παραγγελιών άνω των επτακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Υπογεγραμμένες παραγγελίες δηλαδή που δεν έχουν ακόμα παραδοθεί. Κάντε τους μαθηματικούς υπολογισμούς του τι δίνεις και τι παίρνεις. Επίσης, υπάρχει υπολογισμένο το κόστος των εγκαταστάσεων που είναι πανομοιότυπες με τις εγκαταστάσεις των Αμερικανικών εργοστασίων; Το εργοστάσιο Συνθέτων υλικών είναι πανομοιότυπο με το αντίστοιχο γερμανικό εργοστάσιο. Πόσο κόστισε το γερμανικό και πόσο θα το πουλούσαν οι Γερμανοί; Ποιό το κόστος εργαλείων; αποθεμάτων ; Βάλτε κάτω μολύβι και χαρτί και κάντε τους υπολογισμούς. Το αποτέλεσμα των μαθηματικών πράξεων θα έπρεπε να στείλει στον αγύριστο τους πονηρούς γραβατάκηδες που προσπαθούν να ξεζουμίζουν χωρίς αντίτιμο το αίμα και των ιδρώτα των προηγούμενων γενιών που έχτισαν την ΕΑΒ και όλες τις αντίστοιχες επιχειρήσεις με μοναδικό γνώμονα την δημιουργία υποδομων του Ελληνικού λαού.

Το onalert.gr στο άρθρο του "Πρόταση για την ανάσταση της ΕΑΒ-Ποιός την κάνει -τι προβλέπει" σαν καλός και πειθήνιος υπάλληλος αναφέρει και τονίζει επακριβώς τις προτάσεις του "αφεντικού" ειδικά όταν επισημαίνει πως οι αμυντικές βιομηχανίες σε όλο τον κόσμο είναι κυρίως ιδιωτικές. Η επιτομή του νεοφιλελευθερισμού σε όλο της το μεγαλείο και χωρίς καν να μπει κανένας στον κόπο να αναλύσει πως έχασαν οι λαοί τις περιουσίες τους. Απλά είναι ώρα να χάσουμε και μεις τις δικές μας. ( Οι γενίτσαροι που λέγαμε πριν).

Στη συνέχεια παραθέτει κάποια νούμερα που είναι μόνο νούμερα.... Αντίστοιχα του "λεφτά υπάρχουν" -αφού τα λέει το αφεντικό , ισχύουν- Μαχητική δημοσιογραφία του μπιντέ.....

Το κερασάκι στην τούρτα βέβαια είναι η τελευταία παράγραφος που κλείνει το άρθρο που είναι και "όλα τα λεφτά" συκοφαντίας και δυσφήμησης! Σύμφωνα με το onalert :

"Αν αναλογιστεί κανείς την κατάσταση της ΕΑΒ αυτή τη στιγμή είναι πραγματικά μάνα εξ ουρανού για τη Χώρα , αφου η ΕΑΒ έχει σωρευμένα χρέη πάνω από 2,5 δις δολάρια . Μόνο τα τελευταία χρόνια οι λογιστικές ζημιές έχουν ξεπεράσει τα 120 εκ δολάρια . Περίπου 140 εκ δολάρια υπολογίζεται πως έχουν "κάνει φτερά" ενώ χάνει το ένα συμβόλαιο μετά το άλλο .... Έχει καταφέρει να έχει τη χαμηλοτερη παραγωγικότητα σε όλη την Ευρώπη ενώ ο τζίρος έχει μειωθεί μέσα σε δύο χρόνια στο μισό , συντηρούμενη από το Ελληνικό Δημόσιο και μόνο....."

ΣΧΟΛΙΟ е-nemesis : Onalert , άξιος ο μισθός σας.....

Τι θα έπρεπε να εξετασει ο δημοσιογράφος πριν γράψει αυτές τις αθλιότητες που ουσιαστικά είναι ανακοίνωση δελτίου τύπου των νεοφιλελεύθερων σκουπιδιών - αφεντικών:

Αποτελεί ύβρη να θεωρείς ότι ένας ψιλικατζής είναι μάνα εξ ουρανού για τη χώρα! Ένας νεοφιλελεύθερος λακές με γραβάτα, πρώην κομματόσκυλο του ΠΑΣΟΚ που εκμεταλεύτηκε τις πολιτικές διασυνδέσεις σε όλο το πολιτικό φάσμα μέχρι και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, που έφτιαξε μία εταιρεία ενοικίασης εργαζομένων και που οι κολλητοί του πολιτικοί του επέτρεψαν να μπεί στην ΕΑΒ με παράνομες και σκανδαλώδεις συμβάσεις χωρίς καν να έχει τα τυπικά προσόντα και να κερδοσκοπεί εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος. Αφού τον έβαλαν από το παράθυρο αποκομίζοντας κέρδος εις βάρος των εργαζομένων και της ίδιας της εταιρείας τελικά του τη δωρίζουν κιόλας...... Ξανά: Συγχαρητήρια zougla και onalert άξιος ο μισθός σας!

Λογιστικές ζημιές και σωρευμένα χρέη: Απλά αναφέρονται για να δώσουν άλλοθι στο ξεπούλημα. Ο δημοσιογράφος όμως δεν έκανε τον κόπο να ερευνήσει από που προκύπτουν οι αριθμοί που αναφέρει και που του έδωσαν τα αφεντικά του. Ας το κάνουμε εμείς λοιπόν. 2009 έτος της υπαγωγής της χώρας μας στο μηχανισμό στήριξης του ΔΝΤ, ΕΕ,ΕΚΤ. Πρωθυπουργός της χώρας ο ΓΑΠ και υπουργός Οικονομικών ο Παπακωνσταντίνου. Αμφότεροι φίλοι και συνεργάτες στο ΠΑΣΟΚ με τον Ξενοκώστα. Ο Παπακωνσταντίνου είναι πολιτικός διευθυντής της ΕΑΒ η οποία υπαγεται στο υπουργείο Οικονομικών. Απόφαση του Παπακωνσταντίνου αποτελεί η κατάργηση του διαγωνισμού πρόσληψης προσωπικου που ήταν κατεπείγουσα για την ομαλή συνέχεια της ΕΑΒ. Στη συνέχεια με τα μέτρα που πήρε ο υπουργός δωσίλογος , γόνος δωσιλόγων, υπήρξε η πρώτη μαζική φυγή εργαζομένων ηλικίας κοντά στη σύνταξη γιατί κατακρεουργούσε ουσιαστικά τα δικαιώματα τους και τα εισοδήματά τους. Αποτέλεσμα: Απότομη συρρίκνωση προσωπικού και σημαντική απώλεια τεχνογνωσίας γιατί η ανύπαρκτη διοίκηση ενώ είχε εικόνα δεν προέβη στις αναγκαίες ενέργειες. Το έργο του Παπακωνσταντίνου συνέχισαν οι Σαχινίδης, Σταϊκούρας , Στουρνάρας με αποτέλεσμα ο αριθμός των εργαζομένων να μην επαρκεί για την εκτέλεση έργου. Επίσης όλοι αυτοί οι δωσίλογοι φρόντισαν να εξαιρέσουν την ΕΑΒ από όλες τις διατάξεις πρόσληψης προσωπικού. Χάνονται προγράμματα εκατομμυρίων ευρώ και το πάρτυ συνεχίζεται. ΗΣΥΧΙΑ !Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ!.....Λύση στο πρόβλημα είναι η είσοδος εργολάβων που τελικά στοιχίζουν τριπλάσια από τους κανονικούς εργαζομένους άλλα οι τσέπες των κολλητών γεμίζουν!: Υπουργοί, υφυπουργοί , διευθυντές, τομεάρχες, συνδικαλιστές. Γεμάτες οι τσέπες άδεια τα ταμεία της εταιρείας! ΗΣΥΧΙΑ! Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΟΙΜΑΤΑΙ! .....

Κατόπιν των παραπάνω η έρευνα θα πρέπει να πάει το μαχαίρι στο κόκκαλο άλλα όχι βέβαια από τους δημοσιογράφους του συστήματος... Ποιός και γιατί πρέπει να πάει στη φυλακή για τα εκατομμύρια παραγγελιών που χάθηκαν από την ΕΑΒ; Το μαχαίρι φτάνει βαθιά στο κόκκαλο και ψηλά όσο ο Πρωθυπουργός και το υπουργικό συμβούλιο και όλοι οι έμμισθοι υπάλληλοί τους που έχουν ευθύνη. Ο ειδικός δημοσιογράφος του onalert όμως απλά αναφέρει τα νούμερα απλώς για να δυσφημίσει και όχι για να ερευνήσει. Είπαμε : άξιος ο μισθός! Σε συνδιασμό με τον ειδικό δημοσιογράφο του zougla μας έρχεται συνειρμικά η δολοφονία του δημοσιογράφου Σωκράτη Γκιόλια από τους "τρομοκράτες" και μας κάνει εντύπωση πως δολοφονούνται οι αντισυστημικοί δημοσιογράφοι που πολεμούν το σύστημα και πως κάποιοι που το αποθεώνουν ζουν και βασιλεύουν......(και μάλιστα πλουσιοπάροχα)

Έγινε αναφορά στην παραγωγικότητα: Η πιο χαμηλή σε όλη την Ευρώπη.... Χωρίς όμως κατάθεση στοιχείων πέραν την πρόθεση του "αφεντικού". Ερεύνησε ο δημοσιογράφος την ποιότητα των εργαζομένων της ΟΝΕΞ και τα απανωτά λάθη μιας και δεν υπάρχει το αντίστοιχο επίπεδο με τις διαφημιστικές εξαγγελίες; Μεγαλύτερη ύβρη δεν μπορούσε να αναφέρει κανένας μιας και το ότι η ΕΑΒ στέκεται στα πόδια της είναι καθαρά αποτέλεσμα της προσπάθειας των εργαζομένων της ειδικά της παραγωγής.

Κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται και μόνο που αναπνέουν! Αποτελεί ντροπή και ύβρη για τους εργαζομένους της ΕΑΒ που αγωνίστηκαν για να την στήσουν στα μέσα της δεκαετίας του '70 με πάθος, μεράκι, και υψηλό γνώμονα ευθύνης. Κέντρο επισκευής και κατασκευής Νοτιανατολικής Ευρώπης προοριζόταν να γίνει η ΕΑΒ και την έκαναν βορά σε εγχώριους γραβατάκηδες. Ύβρη για τους εργαζομένους που αγωνίστηκαν και δεν βρίσκονται στη ζωή πλέον. Ύβρη για αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στην εργασία τους στην ΕΑΒ. Ύβρη για αυτούς που κατάπιαν τόνους αεροπορικής σκόνης και χημικών και τελικά τους νίκησε ο καρκίνος πριν την ώρα τους. Ύβρη σε αυτούς που τους απόλυσαν οι νεοφιλελέυθεροι του Μητσοτάκη το '93 και γύρισαν θριαμβευτές με υψωμένη γροθιά να εργαστούν. Ύβρη στον πολιτισμό, ύβρη στην πατρίδα. Όλα για την τσέπη.....

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΥΒΡΗ ΟΜΩΣ , ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΝΕΜΕΣΙΣ......

(και για κάποιους δεν είναι μακρυά)

 

Read 3032 times Last modified on Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 20:48