Τρίτη, 03 Δεκεμβρίου 2013 20:39

ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ; ΠΛΗΡΩΜΕΝΗ ΕΙΔΗΣΗ ; ΤΙ ΥΠΟΚΡΥΠΤΕΤΑΙ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ;

Written by 
Rate this item
(7 votes)
Τις τελευταίες ημέρες γίναμε παρατηρητές της είδησης η οποία γράφτηκε και προβλήθηκε εντόνως σε όλα τα ειδικού τύπου ιστολόγια -και όχι μόνο- σχετικά με την επισκευή από το ΓΕΣ του ελικοπτέρου Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού που έχρηζε άμεσης εργοστασιακής συντήρησης- επισκευής , αλλιώς θα καθηλώνονταν. Στην πραγματικότητα η είδηση δεν ήταν αυτή άλλα το ποσό που θεωρητικά ζήτησε η ΕΑΒ για να κάνει την επισκευή σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησαν τα άρθρα των μπλόγκς ,άλλα και ο τρόπος με τον οποίο ανακοίνωσαν την είδηση: "Μάθημα οικονομίας από το ΓΕΣ:Επισκεύασε ελικόπτερο με 115.000 ευρώ ενώ η ΕΑΒ ζητούσε 550.000 ευρώ!"


Ουσιαστικά δηλαδή τα εν λόγω άρθρα που είδαν το φως της δημοσιότητας ταυτόχρονα σε τόσα μπλόγκς αυτό που ήθελαν να καταφέρουν ήταν να δυσφημίσουν την ΕΑΒ. Το ζητούμενο είναι γιατί; Και κυρίως γιατί τώρα; Το
e-nemesis με υπομονή μελέτησε όλα τα άρθρα και δεν τοποθετήθηκε και δεν αναπαρήγαγε την είδηση όπως οι άλλοι ιστοχώροι άλλα παραθέτει τη δική του ανάλυση η οποία απορρέει από την βαθύτερη καταγραφή και μελέτη των πεπραγμένων και όχι από την επιφάνεια που έμειναν οι υπόλοιποι...

 

Η πρώτη απάντηση που πρέπει να δοθεί είναι αν υπάρχουν οι εγκαταστάσεις , οι πιστοποιήσεις και οι προδιαγραφές να γίνει η βαριά συντήρηση πτητικών μέσων εκτός ΕΑΒ . Υπάρχουν δοκιμαστήρια κινητήρων εκτός ΕΑΒ; Στις Μοίρες της ΠΑ η συντήρηση που μπορεί να παρασχεθεί στα πτητικά μέσα είναι σε συγκεκριμένα πεδία και όρια.
Η Συντήρηση τρίτου σταδίου , δηλαδή στο πλαίσιο της ολικής ανακατασκευής στο οποίο τα πάντα λύνονται, αλλάζονται και επισκευάζονται γίνεται μόνο στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ διότι γιαυτόν ακριβώς το λόγο δημιουργήθηκε.
Οι Μοίρες ΠΑ και τα υπόστεγα του ΓΕΣ μπορούν να κάνουν εξαιρετική δουλειά στα προηγούμενα στάδια άλλα όχι στη γενική ανακατασκευή. Πιστοποιήσεις , προδιαγραφές , εμπειρία σε τέτοιες εργασίες ,είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, μόνο η ΕΑΒ διαθέτει τέτοιου επιπέδου.
Η υπερ-τριανταετής λειτουργία μαχητικών αεροσκαφών και όλων των υπόλοιπων πτητικών μέσων όλων των κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η μοναδική αξιόπιστη απάντηση σε αυτή την ερώτηση.


Απάντηση στο δεύτερο ερώτημα: Είναι η ΕΑΒ ελλειμματική;
Απάντηση σύντομη , απόλυτη και ακριβής: Ναι είναι ελλειματική γιατί δεν δομήθηκε ποτέ να είναι επικερδής. Ο λόγος που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970 ήταν για να απεξαρτηθεί και να απαγκιστρωθεί η Πολεμική Αεροπορία από τους ωμούς εκβιασμούς άλλων χωρών που είχαν αναλάβει τη συντήρηση των μαχητικών της Ελλάδος. Πχ: Ισραήλ. Η παράδοση των αεροσκαφών γινόταν κατά το δοκούν όσον αφορά τις ημερομηνίες και υπερκοστολογημένες εργασίες εκτός πλαισίων συμφωνιών.
Για να ξεπεραστούν αυτές οι συγκυρίες δημιουργήθηκε η ΕΑΒ.
Συμπέρασμα: Το κόστος συντήρησης των πτητικών μέσων των Ενόπλών Δυνάμεων θα ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο αν δίνοταν σε ξένες εταιρίες άλλων χωρών.

 

Δεύτερον: Το μάνατζμεντ διαχρονικά όλων των κομματικά διορισμένων διευθύνσεων δεν ήταν ποτέ στα πλαίσια εξωστρεφούς αναπτυξιακής πολιτικής που θα οδηγούσε την ΕΑΒ στην ανάπτυξη δικών της πρότζεκτ προς πώληση τόσο στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις άλλα και σε εξαγωγές.
Σχέδια υπήρχαν,αλλά ποτέ δεν αναπτύχθηκαν. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η συσκευή αυτοπροστασίας Ε2-92 για τα Α7Corsair. Με την τοποθέτηση αυτή στους "κουρσάρους" , καθιστούσε τα Α7 αόρατα απέναντι στα τούρκικα F-16.
Κυβερνητική απόφαση που ανακοίνωσε στη βουλή ο τότε υπουργός του ΠΑΣΟΚ Ραγκούσης , αρνητική......


Τώρα που οριοθετήθηκαν οι διαπιστώσεις , έρχεται η ώρα να αναζητηθούν τα "ψιλά γράμματα" των αναρτήσεων και η έρευνα της ύπαρξης ή όχι δόλου στις αναφορές των μπλόγκς.


Αφενώς αυτός ο καταιγισμός δυσφημιστικών σχόλιων για την ΕΑΒ που υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό ουσιαστικά αποτελεί μία επιθετική πολιτική αρνητικής προπαγάνδας για να διαμορφώσει τη συνείδηση στους αναγνώστες ότι κάτι σάπιο υπάρχει στη λειτουργία της ΕΑΒ με απώτερο σκοπό να προετοιμαστεί θετικά η κοινή γνώμη σε ενδεχόμενη αναγγελία κλεισίματος της ή "εξορθολογισμού" , ή "αναδιάρθρωσης" στα πλαίσια της γενικότερης καταστροφικής πολιτικής του συνόλου της Αμυντικής Βιομηχανίας στην Ελλάδα.


Είμαστε στη θέση να καταγγείλουμε ανοιχτά ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση με τη συντήρηση του ελικοπτέρου από το ΓΕΣ αποτελεί μία πληρωμένη ανάρτηση και αυτό φαίνεται από τον όγκο με τον οποίο διαδόθηκε η είδηση με την πανομοιότυπη διατύπωση... Προπαγάνδα σε όλο της το μεγαλείο. Τουλαχιστον το αντίτιμο να άξιζε τον κόπο.....


Η πραγματική διάσταση στο θέμα δίνεται σε κάποια σχόλια που αναρτήθηκαν σε μπλόγκ από τον ρεπόρτερ φανερώνοντας ουσιαστικά τις πραγματικές προθέσεις του άρθρου:

"Η ΕΑΒ έωςτώρα λειτουργούσε στη χώρα μας με καθεστώς μονοπωλίου και αυτό δεν θα μπορεί να λειτουργεί ανταγωνιστικά.Δεν μπορείνα αντιμετωπίζεται η ΕΑΒ ως αλάνθαστη και ότι λέει είναι «νόμος». Αν ήταν τέλεια σαν επιχείρηση δεν θα είχε καιτόσα μεγάλα ελλείμματα. Σίγουρα, όμως, χρειάζεται ένα νοικοκύρεμα στην ΕΑΒ, σε πολλούς τομείς. "


Στις παραπάνω φράσεις ουσιαστικά ξεδιπλώνεται όλη η θεωρία του Νεοφιλελευθερισμού που είναι και η κυρίαρχη απαίτηση της Νέας Τάξης Πραγμάτων που θέλουν να επιβάλλουν οι ισχυροί του πλανήτη. Με λίγα και απλά λόγια αυτό που θέλουν να καταφέρουν και στην Ελλάδα ελεώ Τρόικας και μνημονίου είναι ακριβώς ότι έχουν επιτύχει σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη όπου εφαρμόστηκαν μέτρα σαν αυτά που εφαρμόζονται στην Ελλάδα λόγω οικονομικής κρίσης. Οι ίδιες ακριβώς ενέργειες έγιναν στον Νότιο Κώνο της Λατινικης Αμερικής τη δεκαετία του 1970 , στην Αφρική, στην Νοτιοανατολική Ασία τη δεκαετία του 1990, στην Ανατολική Ευρώπη στα τέλη της δεκαετίας του 1980, στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, στις ίδιες τις ΗΠΑ μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 και στη Νέα Ορλεάνη, στις χώρες που επλήγησαν από το φονικό τσουνάμι.

Στην πράξη ο Νεοφιλελευθερισμός κάτω από οποιαδήποτε ονομασία και κάλυψη να βρίσκεται, έχει απολύτως ως κοινό γνώρισμα την πλήρη υιοθέτηση της περίφημης «αγίας τριάδας»: α) Εξάλειψη της δημόσιας σφαίρας, β) Απόλυτη ελευθερία για τις εταιρίες, γ) Ανύπαρκτες δημόσιες δαπάνες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά γνωρίσματα αυτού του συστήματος είναι η μεταβίβαση του δημοσίου πλούτου σε ιδιωτικά χέρια (που συχνά συνοδεύεται από την εκτόξευση του δημοσίου χρέους), το διαρκώς διευρυνόμενο χάσμα μεταξύ στους ζάμπλουτους και στους αναλλώσιμους φτωχούς και ένας επιθετικός εθνικισμός που δικαιολογεί απεριόριστες δαπάνες για την ασφάλεια. Στην περίπτωση μας ενώ σε όλο τον κόσμο η βιομηχανία Ασφαλείας έχει εκτοξευτεί, στην Ελλάδα ο κυβερνητικός συνασπισμός των καθεαυτού νεοφιλελεύθερων υπαλλήλων έθεσε ως πρώτους στόχους την Αμυντική της βιομηχανία.... Παράδοξο; Ύποπτό; ή απλά απόδειξη προδοσίας;

 

Γίνεται αντιληπτή από τον αναγνώστη του e-nemesis τώρα η καταγγελία μας για πληρωμένα άρθρα από ΜΜΕ και μπλόγκς όσον αφορά το θέμα της δυσφήμησης της ΕΑΒ;

 

Καταγγέλουμε αυτό που προέκυψε Παντού σε όλο τον κόσμο!- την κραταιή πανίσχυρη συμμαχία ανάμεσα σε μία «δράκα» κολοσσιαίων εταιριών και σε μία τάξη πλούσιων πολιτικών, με τις διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στις δύο ομάδες να είναι εξαιρετικά δυσδιάκριτες και διαρκώς μετακινούμενες που καθιστά την παρακολούθηση και ανάλυση της εξαιρετικά δυσκολότερη. Αυτή είναι η Νεοφιλελεύθερη πολιτική και αυτή θα ξεσκεπάσουμε ευθύς αμέσως και στο θέμα της ΕΑΒ.

 

Η ουσιαστική είδηση που συσκοτίζεται εντέχνως και όπου παρουσιάζεται γίνεται σαν αποτέλεσμα δελτίου τύπου είναι η εξης:

"Το ποσό-μαμούθ των 100 εκατομμυρίων δολαρίων είναι έτοιμη να ρίξει η «ONEX» για την ανάσταση της ελληνικής αεροπορικής βιομηχανίας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πάνος Ξενοκώστας από το βήμα του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου «Η Ώρα της Ελληνικής Οικονομίας».


Συνεχίζοντας το άρθρο από το zougla.gr αναφέρει:

"O κ. Ξενοκώστας, «αγαπημένο» παιδί της Αμερικανικής Αεροπορικής και Αμυντικής Βιομηχανίας, με τις «ευλογίες» της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, ανταποκρίνεται πρώτος στο κάλεσμα της κυβέρνησης για επενδύσεις, μόλις δύο μήνες μετά το ταξίδι του πρωθυπουργού σε Ουάσινγκτον και Νέα Υόρκη με επενδυτική πρόταση για την ΕΑΒ."

 

Έχουμε αναφερθεί ήδη στην ONEX Hellenic S.A. σε παρελθόντα άρθρα μας και η άποψή μας είναι δεδομένη , όμως κατόπιν των παραπάνω οφείλουμε να ξανατοποθετηθούμε.

Η
ONEX Hellenic S.A. είναι ουσιαστικά μία εταιρεία ενοικιάσεως εργαζομένων και τίποτα παραπάνω. Εκμεταλεύομενη πλήρως τις πολιτικές γνωριμίες που κατέχει ο Πάνος Ξενοκώστας σε όλο το πολιτικό φάσμα καθώς και ο ίδιος υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, της επετράπει να βάλει "πόδι" μέσα στην ΕΑΒ χωρίς να έχει την παραμικρή υποδομή για κάτι τέτοιο , υπέγραψε μία σκανδαλώδη σύμβαση όπου εισπράτει υπέρογκα ποσά χωρίς καν να γίνεται εφαρμογή των άρθρων των συμβάσεων ειδικά αυτών των παραδόσεων μιας και ΔΕΝ κάνει παραδόσεις έργου η ΟΝΕΞ άλλα η ΕΑΒ.
Το κόστος χρήσης των εργαζόμενων της ΟΝΕΞ είναι μεγαλύτερο από το να προσλαμβάνονταν κανονικά με σύμβαση χρόνου στην ΕΑΒ, ελεώ του τότε υπουργού Παπακωνσταντίνου και συνεχίζοντας την "αβάντα" από Σαχινίδη, Σταϊκούρα και Στουρνάρα.
Ο Νεοφιλελευθερισμός σε όλο του το μεγαλείο. Έργο του στενού πυρήνα του δημοσίου περιέρχεται σε ιδιώτες με σκανδαλώδεις συμφωνίες κατά τις οποίες αυτοί "βγάζουν τα πιο πολλά , βάζοντας τα πιο λίγα".
Μιλά για επένδυση 100 εκ Ευρώ άλλα πρόσφατα έκανε μείωση στο μισθό των εργαζομένων του. "Θα έπρεπε να είναι και ευχαριστημένοι μιας και έξω παίρνουν 580".... Είχε το θράσσος να ισχυριστεί ένας παρατρεχάμενος υπάλληλός τους... Ένας άλλος παρατρεχάμενος είχε ισχυριστεί σε δημόσιο χώρο στην κοπή της πίτας τους στις αρχές του 2013, "Η ΟΝΕΞ θα αγοράσει την ΕΑΒ"... Προφανώς θα είχε τη εικόνα που εντέχνως είχαν συσκοτίσει μέχρι σήμερα....

 

Κλείνοντας τη σύντομη αυτή ανάλυση , θα επισημάνουμε για άλλη μία φορά ότι το ότι η σαπίλα του συστήματος επιτρέπει να σοδομίσουν κάποιοι "εκλεκτοί" του τον δημόσιο πλούτο χωρίς να έχουν την παραμικρή ενόχληση της δικαιοσύνης και των θεσμών , δε σημαίνει ότι κάποτε η πόρτα τους θα χτυπήσει και δε θα είναι για καλό ... Θα είναι η ώρα του ταμείου και εκεί θα πληρώσει ο καθένας τα χρωστούμενα.....

 

Το πλήρες άρθρο "αβάντα" για την ΟΝΕΞ από το zougla.gr θα το βρείτε εδώ: http://www.zougla.gr/money/article/100-ekatomiria-gia-tin-eav

 

 

 

 

 

Read 3260 times Last modified on Τετάρτη, 04 Δεκεμβρίου 2013 00:05