Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 09:18

ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΑΒ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ!

Written by 
Rate this item
(4 votes)
Ο ΜΟΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΩΘΗΚΕ!Οποιαδήποτε μορφής νίκη εναντίον του συστήματος δεν είναι μεμονωμένη άλλα συλλογική και πιστώνεται σε ήττα της Νέας Τάξης Πραγμάτων που ετοιμάζουν. Μπορεί να υπάρχει διάχυτη η πεποίθηση ότι το σύστημα κατέχει όλα τα τραπουλόχαρτα,- ακόμα και χαρτοκλέβοντας- άλλα υπάρχουν ακόμα πολλά που μπορούμε να κάνουμε για να τους ανατρέψουμε τα σχέδια!  Μία από τις ενέργειες που δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν είναι οι αποφάσεις των δικαστηρίων. Μπορεί η δικαιοσύνη στην πλειοψηφία της να ελέγχεται από το σύστημα μιας και η Ανώτερη ηγεσία της διορίζεται απευθείας από τον εκάστοτε Υπουργό Δικαιοσύνης του συστήματος, άλλα αυτό δε σημαίνει ότι τους ελέγχουν απόλυτα όλους! Για αυτόν τον λόγο ακόμα έχουν φόβο απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Μια τέτοια περίτρανη νίκη πέτυχαν οι εργαζόμενοι στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία όπου κατάφεραν να κερδίσουν τα ασφαλιστικά μέτρα και να καταγγείλουν την υπαγωγή τους στο ενιαίο μισθολόγιο. Ο αγώνας εξ αρχής ήταν άνισος και έδειχνε χαμένος μιας και η ηγεσία της χώρας με τον Πρωθυπουργό και οι αρμόδιοι Υπουργοί Οικονομικών ήταν αποφασισμένοι να εκτελέσουν τις νεοφιλλελέυθερες πολιτικές που επέβαλε το ΔΝΤ παραβλέποντας το μέγεθος του μοχλού ανάπτυξης της δημόσιας εταιρίας της οποίας ήταν πολιτικοί προϊστάμενοι και ήταν υπεύθυνοι για την προάσπιση του Δημοσίου συμφέροντος. Αρρωγούς στην προσπάθεια τους για την απαξίωση της μεγαλύτερης αμυντικής βιομηχανίας της χώρας ήταν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και προσφάτως και oι κυβερνητικοί συνδικαλιστές οι οποίοι προσέφεραν υπηρεσίες στη διοίκηση προσπαθώντας να σαμποτάρουν τους αγώνες των εργαζομένων.

  Η νίκη τους είναι απλά ένα βήμα μιας και θα ακολουθήσει τακτική δικάσιμος όπου θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις. Κάθε βήμα που γίνεται όμως , καθυστερεί την ανάπτυξη των πολιτικών του συστήματος! Κάθε πορεία , κάθε διαμαρτυρία κάθε αντίδραση ακόμα και όταν δεν είναι μαζική όπως απαιτείται, αναγκάζει το σύστημα να αναδιπλωθεί και να καθυστερήσει και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί τα χρονοδιαγράμματα είναι πολύ αυστηρά.

 Μην εφυσυχάζετε! Μην αδρανείτε ! Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα! Μπορούμε να πάρουμε τις ζωές μας πίσω!
 Κάθε απλή νίκη των εργαζομένων έχει πολύ μεγαλύτερο αποτέλεσμα από ότι παρουσιάζεται. Όλο το πρόγραμμα βασίζεται σε αυστηρά χρονοδιαγράμματα και κάθε καθυστέρηση που επέρχεται από την απλή πορεία μέχρι τη δικαστική νίκη οδηγεί πιο κοντά στη ματαίωση του όλου εγχειρήματος!

Στη δικαστική απόφαση έγιναν δεκτές οι αιτιάσεις των εργαζομένων όπως η παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας, η αρχή της ισότητας, το δημόσιο συμφέρον, η υπεράσπιση των συνταγματικά κατωχυρωμένων δικαιωμάτων, η παροχή στήριξης της Εθνικής Άμυνας, η εξοικονόμηση συναλλάγματος και αύξησης του ΑΕΠ, και η αύξηση της απασχόλησης.
Αναγνωρίστηκε η υψηλή εξειδίκευση που έχει σαν αποτέλεσμα την πρόσκληση διεθνούς ενδιαφέροντος ανάθεσης προγραμμάτων και συνεργασίας , η απαίτηση των πελατών της ΕΑΒ για μείωση του κόστους προϊόντων άρα τη μείωση εσόδων,και συνυπολογίστηκε η υποχρεωτική μετανάστευση έμπειρων τεχνιτών που έχουν σαν αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμες δουλειές( Συγκεκριμένα έγινε αναφορά για τα ελικόπτερα Super Puma που δόθηκαν για συντήρηση στην Ισπανία έναντι 2,5 εκατ. ευρώ την ίδια στιγμή που το κόστος στην ΕΑΒ ήταν 860χιλ ευρώ!)

Διαβάστε και την απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών για την διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων!

...
Read 3285 times Last modified on Τετάρτη, 31 Ιουλίου 2013 15:36