διεθνή (10)

Παρασκευή, 06 Δεκεμβρίου 2013 11:46

Η ζωή και ο αγώνας του Νέλσον Μαντέλα

Written by
«Κρίνετέ με, όχι από το τι έχω επιτύχει, αλλά από το πόσες φορές έχω πέσει κι έχω ξανασηκωθεί», έλεγε ο Νέλσον Μαντέλα.
Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 11:43

Πως διαδηλώνουν οι πυροσβέστες στο Βέλγιο

Written by
Τη Δευτέρα , οι πυροσβέστες στο Βέλγιο βγήκαν στους δρόμους σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες εργασίας και τις περικοπές του προϋπολογισμού . Πυροσβέστες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το γραφείο του Πρωθυπουργού , το οποίο είχε αποκλειστεί μέ φράχτες που είχε τοποθετήσει η αστυνομία . Μερικοί πυροσβέστες άναψαν ελαστικά στο δρόμο και περισσότερα από 30 πυροσβεστικά οχήματα μπλόκαραν την κυκλοφορία στο κέντρο των Βρυξελλών .
Το ραντεβού μέσω Skype με το Δημήτρη Μόγνιε που ειδικεύεται στην ιατρική εν καιρώ πολέμου ήταν για μετά τις 7 το βράδυ. Τις ώρες, δηλαδή, που κρατάει για κείνον. Εκτός απροόπτου, βεβαίως. Διότι στη Συρία που χειρουργεί κι εκπαιδεύει γιατρούς πάνω από ένα χρόνο τώρα, το απρόοπτο είναι ο κανόνας.
Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2013 16:52

Μ.Θεοδωράκης: τύμπανα πολέμου...

Written by
Tου Μίκη Θεοδωράκη- Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.Νέος στόχος η Συρία.
Πέμπτη, 15 Αυγούστου 2013 19:43

τα βατόμουρα της ντροπής

Written by
Τον τελευταίο καιρό ακούγονται όλο και περισσότερες φωνές φερέφωνων της παγκοσμιοποίησης ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αρχίσει να μοιάζει όσον αφορά τους μισθούς και την απασχόληση, με τις  γειτονικές Βαλκανικές χώρες...
Ο Dimitri Agarkov, 42 ετών ρωσικής καταγωγής κατάφερε να νικήσει τις τράπεζες στο ίδιο τους το «παιχνίδι». Δυσαρεστημένος από τους όρους της σύμβασης μιας προσφοράς για πιστωτική κάρτα που έλαβε από το τραπεζικό ίδρυμα Tinkoff Credit, ο Άγκαρκοβ τους άλλαξε & τους έστειλε πίσω υπογεγραμμένους από την πλευρά του για τελική έγκριση από την τράπεζα.
Η Michel Katalano έψαχνε πληροφορίες στο Google για χύτρες ταχύτητας. Την ίδια περίοδο ο άντρας της έψαχνε στο google για σακίδια.Το αποτέλεσμα ποιό ήταν;Το πρωί της Τετάρτης, έξι άνδρες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία  εμφανίστηκαν στο σπίτι τους για ναδιαπιστώσουν αν ήταν τρομοκράτες!
Το κείμενο αυτό θέλει να αφυπνίσει και να ενημερώσει τους πάντες για τις βρώμικες μεθόδους που μεταχειρίζονται οι παγκόσμιοι οργανισμοί και το σύστημα γενικότερα για να ελέγχουν, να εκβιάζουν και τέλος να κατακτούν ελεύθερα έθνη με διάφορα προσχήματα. Πρέπει να αποτελέσει οδηγό για τους πολίτες και να χρησιμοποιηθεί η γνώση από τους μελλοντικούς ηγέτες που θα κλιθούν να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις των μνημονίων που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας
Ακούμε τα τελευταία χρόνια όλο και περσσότερες φωνές να μιλούν για νέα τάξη πραγμάτων, για παγκόσμια διακυβέρνηση, για παγκόσμιο νόμισμα, για πανθρησκεία κλπ. Ακούμε ηγέτες κρατών, τραπεζίτες, οικονομολόγους, στρατιωτικούς να μιλάνε εξόφθαλμα πλέον για την ανάγκη μια νέας παγκόσμιας τάξης πραγμάτων.
Η βαθιά μελέτη και κατανόηση των διεθνών συνθηκών σου δίνει τη δυνατότητα να κινηθείς με σταθερά βήματα και να προσασπίσεις τα συμφέροντα σου σε διπλωματικό επίπεδο. Σου δίνεται η ευκαιρία να εφαρμόσεις τις επιθυμητές πολιτικές σου χωρίς να έχεις κανέναν φόβο. Η μελέτη που μας ενδιαφέρει εδώ είναι η μελέτη και ανάλυση της συνθήκης της Λωζάννης και αντικείμενο του κειμμένου αυτού θα είναι να αναφέρει τι ακριβώς σημαίνει για τα ελληνικά δεδομένα αυτή η συνθήκη και ζητούμενο είναι να προβληματίσει άπαντες τους Έλληνες εντός και εκτός πατρίδας για τους χειρισμούς του Ελληνικού κράτους.