Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 649
Τρίτη, 05 Νοεμβρίου 2013 01:20

Αεροψεκασμοί - chemtrails

Η συνωμοσολογία και οι διάφορες θεωρίες της, αποτελούν πάντοτε ένα αγαπημένο ανάγνωσμα, ακόμη και για τους πιο κυνικούς, και δόξα τω θεώ, στο διαδίκτυο από τέτοιες θεωρίες άλλο τίποτα.  
  Η ελληνορθόδοξη ταυτότητά μας συνίσταται στην άρρηκτη σύνδεση Ορθοδοξίας και Ελληνισμού. Η ασύγχυτη και αδιαίρετη αυτή σύνδεση, προσδιόρισε την εθνική και θρησκευτική μας συνείδηση, προσδιόρισε την πολιτιστική παραγωγή μας και συνέβαλε αποφασιστικά στη διαμόρφωση των θεσμών μέσα στην κοινωνία. Ο καθηγητής και πρύτανης κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης σημειώνει: «Όποιος μιλάει για  Ορθοδοξία  ερήμην του Ελληνισμού, νομίζω ότι ματαιοπονεί, όποιος όμως μιλάει για Ελληνισμό ερήμην της Ορθοδοξίας, κάνει κάτι χειρότερο· ασχημονεί». Όσοι αποκόπτονταν από την ορθόδοξη πίστη και κοινωνία, έχαναν και την ελληνικότητά τους. Αυτό εσήμαιναν τα ρήματα «φραγκεύω» και «τουρκεύω». Έλληνες έμεναν  όσοι παρέμειναν  ορθόδοξοι.
Το καταφύγιο τών απίστων, είναι ένα επιχείρημα που διαρκώς ακούμε από αυτούς, σε κάθε μεγάλη καταστροφή όπου πεθαίνουν αθώοι άνθρωποι, κυρίως παιδιά: "Γιατί ο Θεός δεν επεμβαίνει αν υπάρχει; Γιατί αφήνει τόσα παιδιά να πεθαίνουν αβοήθητα καθημερινά;" Και σε αυτό το επιχείρημα, νομίζουν ότι βρήκαν το τέλειο άλλοθι τής άλογης απιστίας τους.
Δεν μπορώ να προβλέψω επ’ ουδενί τον τρόπο με τον οποίο δύναται η Ορθόδοξη Χριστιανική παράδοση να επηρεασθεί με την ανακάλυψη ευφυών όντων σε άλλον πλανήτη. Κάποιοι από τους συναδέλφους μου νοιώθουν πως ακόμη και η συζήτηση των συνεπειών μιας τέτοιας δυνατότητας θα ήταν από μόνη της χαμένος χρόνος για την σοβαρή θεολογία, και πως εγγίζει τα όρια της ανοησίας. Τείνω να συμφωνήσω μαζί τους, για αρκετούς λόγους. Όπως εγώ κατανοώ το πρόβλημα, η ανακάλυψη ευφυούς ζωής σε άλλον πλανήτη θα μπορούσε να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τις παραδοσιακές Ρωμαιοκαθολικές και Προτεσταντικές διδαχές που αφορούν στην Δημιουργία, την Πτώση, τον άνθρωπο ως εικόνα του Θεού, την λύτρωση και το Αγιογραφικό αλάθητο.
Στις μέρες μας, είναι γνωστό ότι η ελληνική ιστορία διαστρέφεται συστηματικά από ανθρώπους που για διαφόρους λόγους, προσπαθούν με τη μέθοδο των ωμών παραχαράξεων να  την αλλάξουν. Ένας από τους κλασικούς τους στόχους είναι η Εκκλησία και οτιδήποτε σχετίζεται με τον Χριστιανισμό και γι’ αυτό, στην προσπάθεια τους να διαστρεβλώσουν την ιστορία τής Τουρκοκρατίας με τα γνωστά παραμύθια περί «εθελοδουλείας», προβάλουν την δικαιολογία ότι οι Χριστιανοί αδιαφορούν για την επίγεια πατρίδα τους επειδή νοιάζονται μόνο για την ουράνια.