Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 16:51

Έργα και ημερές στελεχών της ΕΑΒ

Written by 
Rate this item
(3 votes)
ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΑΒ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΥΓ. 2013   Το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2013 την αλλαγή της ηγεσίας στην αμυντική βιομηχανία Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ). Καθήκοντα Προέδρου στην εταιρεία ΕΑΣ αναλαμβάνει άμεσα ο κ. Παναγιώτης Μανούσος. Γράφει σε άρθρο του στις 23/7/2012 (σελ.24) το paraskhnio.gr σε άρθρο της με τίτλο: "Ιδού οι έμποροι όπλων στην Ελλάδα" 

 

 
Δημήτρης Μανωλόπουλος
"Από τους δυνατότερους «παίχτες» του χώρου, με πολλά χρόνια και επιτυχίες στην πλάτη του. Ιδρυτής και πρόεδρος της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Space Hellas.
«Πρώτα βιολιά» στις δουλειές του ο κ. Μανωλόπουλος έχει τους κ.κ. Μανούσο (πτέραρχος ε.α., πρώην ΑΤΑ)...
Ο κ. Μανωλόπουλος, διεκδικεί μέσω της γερμανικής Rheinmetall τα πυρομαχικά των Leopard ....
Διαβάστε τώρα τι γράφει στις 7 Ιουνίου του 2011, σύμφωνα με το fox2magazine  , η Γεμανική εφημερίδα "Handelsblatt":

 

leopard
Στην κορυφή της λίστας μιας σειράς εταιριών με ειδικό ενδιαφέρον για την εξαγορά των ΔΕΚΟ του Ελληνικού Δημοσίου συγκαταλέγεται η γερμανική εταιρία Rheinmetall, σύμφωνα με την γερμανική οικονομική εφημερίδα "Handelsblatt". Το ενδιαφέρον της Rheinmetall A.G. εστιάζεται στην εξαγορά των ΕΑΣ - βρίσκεται στη πρώτη σειρά των ΔΕΚΟ όπου η αποκρατικοποίησή τους αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο 2011.

 

Είναι δυνατόν με βάση τα πιο πάνω που είδαν το φως της δημοσιότητας, να επιλέγεται πρόεδρος στην ΕΑΣ άτομο το όποιο έμμεσα εμπλέκεται σε εταιρεία που συνεργάζεται και ενδιαφέρεται να αγοράσει την ΕΑΣ;;
Τα συμπεράσματα δικά σας...
για το ποιος διορίζει ποιον και με τι κριτήρια...

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Μανούσος σήμερα είναι πρόεδρος στην Ε.Α.Β, όπου τοποθετήθηκε από την κυβέρνηση Ν.Δ και τον κ. Σταικούρα, τον Αυγουστο 2013 Ενώ όλα αυτά έγιναν το 2013 ως και σήμερα, η πρώτη αριστερή κυβέρνηση όχι μόνο δε διαφοροποιήθηκε, άλλα συνέχισε στο ίδιο ακριβώς μοτίβο…

Με την εκλογή της τον περασμένο Ιανουάριο, ο Υπουργός Μαρδάς εξάγγειλε προκήρυξη υποψηφιοτήτων για τις θέσεις Διευθύνοντα Συμβούλου και Πρόεδρου Διοικητικού Συμβουλίου για την ΕΑΒ. Αφού συγκεντρώθηκαν και αξιολογήθηκαν τα βιογραφικά στοιχεία των υποψηφίων, οι πληροφορίες μας λένε πως τελικά επιλέχτηκε –ή βρέθηκε προτεινόμενο- ένα στέλεχος το οποίο δεν είχε καταθέσει καν…. υποψηφιότητα….

 Πρόκειται για τον κύριο….

mazarakos

Γεώργιο Μαζαράκο, ο οποίο όπως φαίνεται από την καταχώρηση του στο linkedin, είναι CAMO Manager στην Aeroservices SA.  (http://www.aeroservices.gr). Εταιρία δηλαδή ανταγωνίστρια της ΕΑΒ…

Ποια είναι η Aeroservices SA;  Η εταιρία η οποία είχε εμπλοκή στη συντήρηση των ελικοπτέρων Super Puma τα οποία έγιναν «γεφύρι της Άρτας» και κόστισαν τελικά πάνω από το τριπλάσιο της υπογραφθείσας σύμβασης (3,28 εκατ. Ευρώ αντί 900 χιλιάδων) και χρονικό ορίζοντα παράδοσης 3 έτη αντί 6 μήνες….

Επίσης οι πληροφορίες λένε ότι ο εν λόγω κύριος έχει στην κατοχή του μετοχές της Eurocopter … (Εμπλοκή του γερμανικού παράγοντα)

eav

Πολύ θα θέλαμε να μαθαίναμε τα κριτήρια επιλογής στελεχών των αμυντικών βιομηχανιών της πατρίδας μας γιατί κάτι φαίνεται ότι δεν πηγαίνει καλά…

e-nemesisRead 3479 times Last modified on Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2015 18:09