Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 18:19

Έχω ένα φίλο που λέγεται... Έλληνας! Featured

Written by 
Rate this item
(6 votes)
Έχω ένα φίλο παπά, ...με καρδιά μικρού παιδιού και χιούμορ που θα το ζήλευε και ο πιο έξυπνος κωμικός του χόλιγουντ. Με αύρα αγγελική, ανθρώπινο και καθημερινό, που κάνει πολλά για πολλούς και που καμαρώνει μόνο για ένα. Κι αυτό το ένα είναι που σκοτώνεται στα βουνά και στα λαγκάδια, για το πως θα γίνει ακραία μάχιμος χειριστής όπλων και τακτικής... μην τυχόν και η Πατρίδα του τον ζητήσει...


ΕΧΩ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΓΙΑΤΡΟ

Δεν έχει γραφείο, δεν δέχεται επισκέψεις, δεν πληρώνεται σε φάκελο, ούτε με φακελάκια. Κάνει επισκέψεις, πληρώνει σώζοντας ζωές και πάει παντού στην έρμη Ελλάδα, από τον ουρανό, με κάθε καιρό, κάθε ώρα. Ποτέ δεν μας είπε πόσους έχει σώσει και κανείς ξέρει. Η μόνη του περηφάνια είναι ότι πετά σε όλη την Ελλάδα και η άλλη που είναι και αυτός μέλος πληρώματος ενός... ελικοπτέρου...

ΕΧΩ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΔΑΣΚΑΛΟ

Δεν κατεβάζει τα παιδιά σε πορείες, δεν τα προτρέπει σε καταλήψεις, δεν τους συμπεριφέρεται ούτε αυταρχικά ούτε σαν κολλητάρι τους. Τα μαθαίνει. Και η μόνη του περηφάνια είναι οι φωτογραφίες των μαθητών του σε κάποια εθνική εορτή.

ΕΧΩ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ

Κανείς δεν ξέρει αν τα βγάζει πέρα με το νοικοκυριό της, αν μπορεί να πληρώσει τους λογαριασμούς της, αν προλαβαίνει να φροντίσει τους υπέργηρους γονείς της, αν είναι επαρκής σύζυγος στον σύζυγο της. Κανείς δεν ξέρει πότε είναι καλά ή πότε είναι άρρωστη. Η μόνη της περηφάνια είναι ο γιός της που υπηρετεί τη θητεία του σε κάποιο νησί.

ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΑΝΕΡΓΟ

Δεν παραπονιέται, δεν γκρινιάζει, δεν ξέρει κανείς πόσο αγωνιά, δεν ξέρει κανείς αν έχει φάει και κάθε πότε. Δεν ξέρει κανείς αν έχει τσιγάρα ή βενζίνη για το μηχανάκι του. Χαμογελάει συνεχώς και με μπερδεύει και η μόνη του περηφάνια είναι το ότι ήταν κάποτε στρατιώτης και τώρα είναι έφεδρος και πάντα έτοιμος.

Κι έχω και κάποιους φίλους σαν τους παραπάνω, που πια έχουν περάσει στην αιωνιότητα. Αφανείς, άγνωστοι... όπως άγνωστοι είναι οι Ήρωες σε μια κοινωνία που δεν θέλει Ήρωες, αλλά ηρωίνη.
Άλλος σε κάποιο βουνό, άλλος στο Αιγαίο, άλλος δίπλα σε κάποιο ποτάμι... πέρασαν και διάβηκαν για το αιώνιο ταξίδι. Αθόρυβα, περήφανα, ηρωϊκά, αδούλωτα, ανυστερόβουλα. Ποτέ δεν κράτησαν πανό ούτε κούνησαν σημαία άλλη πλην της γαλανόλευκης. Ίσως γι' αυτό... δεν τους ξέρει σχεδόν κανείς...


ΕΧΩ ΕΝΑ ΦΙΛΟ .....
 
ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ. ΑΞΙΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΕΠΑΡΚΗΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΘΑΝΩ ΤΕΤΟΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΕΡΔΕΥΟΜΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ, ΟΛΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΦΙΛΟ... ΠΟΛΙΤΙΚΟ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ Ή...ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ.

ΕΧΩ ....ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ....ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΌΛΟΥ ΚΑΙ ΛΕΓΕΤΑΙ Ε Λ Λ Η Ν Α Σ

 
 
 
Read 2271 times Last modified on Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2014 19:07
Valia Alexiou

«H τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Eλλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.»