Print this page
Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 13:49

Διαφθορά και διαπλοκή. Ένα νέο σκηνικό.

Written by 
Rate this item
(1 Vote)
Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως διανύουμε σκοτεινούς καιρούς. Ένας μεσαίωνας του καπιταλισμού, με ιεροεξεταστές, διώξεις, κυνηγούς και κυνηγημένους σε τοπικά, εθνικά και υπερεθνικά πλαίσια. Ακόμα και ο κινηματογράφος με το υπερβολικό The Wolf of Wall Street, φανερώνει ξεδιάντροπα τις πρακτικές, με τις οποίες το τραπεζικό σύστημα έχει «μπολιάσει»... -μολύνει καλύτερα- όλες τις εμπορικές δραστηριότητες σε όλο τον κόσμο. 
Του Γιώργου Βαρίνου

Οι τράπεζες πρώτα και στη συνέχεια όλες οι γιγάντιες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο, εξασφαλίζουν την ηγεμονική θέση τους στην αγορά, με μαφιόζικες μεθόδους. Τα διευθυντικά στελέχη των μεγαλύτερων εταιριών του πλανήτη βρίσκονται συνεχώς σε ένα rotation, αλλάζοντας θέσεις, σε τράπεζες, μεγάλες πολυεθνικές εταιρίες και σε εθνικά κυβερνητικά πόστα. Συνεχώς βρίσκουμε τα ίδια και τα ίδια άτομα, στις πιο σημαντικές θέσεις κλειδιά σε όλο τον κόσμο.
Για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό; Μα πρόκειται για μια παγκόσμια ομερτά. 
Ένα μυστικό που όλοι υποπτεύονται πλέον. 
Να αρπάξει όλο τον διαθέσιμο πλούτο, μια συμμορία από μερικές χιλιάδες άτομα. 
Πριν από λίγο καιρό είχα κάνει μια ανάρτηση στο Facebook σχετικά με την συμμορία του Κολλεγίου και ένας κολλεγιόπαις «παρεξηγήθηκε» καθώς «δεν πρέπει δημοσίως να αποκαλύπτουμε το μυστικό»... Η φοιτητική ζωή σε αυτά τα ευαγή ιδρύματα, δεν σε προετοιμάζει με γνώσεις, αλλά με μια εμμονική αλληλεγγύη για τους συμμαθητές που ανήκουν στην «αδελφότητα»... Όπου αδελφότητα, βάλτε τους φοιτητές που ανήκουν σε μια συγκεκριμένη «τάξη», με συγκεκριμένες «γνωριμίες» και συγκεκριμένο μέλλον. Και λέω αδελφότητα, γιατί φυσικά στο κολέγιο θα πηγαίνουν και παιδιά που πραγματικά θέλουν να μάθουν και ενδιαφέρονται για το πτυχίο τους. 
Φυσικά, είναι αστείο να νομίζετε πως αναφέρομαι μόνο στο Κολλέγιο Αθηνών ή το Χάρβαρντ. 
Αναφέρομαι σε όλα τα ιδρύματα εκείνα, που προετοιμάζουν τυχαία ή απόλυτα μεθοδευμένα, τους επόμενους ηγέτες που θα διοικήσουν, εταιρίες, πολυεθνικές, τράπεζες ή κράτη.

Το μυστικό λοιπόν είναι πως όλοι χρηματίζονται. Όλοι τα παίρνουν και όλοι είναι διεφθαρμένοι. Σπάνια σε αυτό το lobby υπάρχουν ηθικά άτομα και ο λόγος είναι πως από την μικρή τους ηλικία, έχουν γαλουχηθεί με αυτές τις ιδέες, της μεταξύ τους αλληλεγγύης και της «κατάληψης» των εξουσιών. Μεγαλώνουν και το θεωρούν λογικό, φυσιολογικό και δεδομένο. Και όταν μιλάμε για εξουσίες, εννοούμε όλες τις εξουσίες. Την νομοθετική, την εκτελεστική και κυρίως την δικαστική, που θα μπορούσε στο τέλος, να τιμωρήσει τις άλλες δύο.
Τα σκάνδαλα που συνεχώς αποκαλύπτονται με τον χρηματισμό αξιωματούχων στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, συνεχώς πολλαπλασιάζονται. Πλέον αυτός είναι ο κανόνας να κάνεις business παρά το αντίθετο. 
Η Γερμανία είναι αυτή που πρωτοστατεί σε αυτές τις πρακτικές, με την προτεσταντική της «ηθική» και το κόμπλεξ ανωτερότητας που την διακατέχει από τον προπροηγούμενο αιώνα. Μέχρι την δεκαετία του ‘90 η Γερμανία δεν θεωρούσε τον χρηματισμό ξένων αξιωματούχων από τις εξαγωγικές εταιρίες της χώρας ως παράπτωμα. Δηλαδή ήταν η φυσιολογική πρακτική όλων των γερμανικών εταιριών, να πληρώνουν μίζες, ώστε να κυριαρχούν στις επιλογές εισαγωγών από την Γερμανία, σε ένα τεράστιο εύρος προϊόντων και υπηρεσιών. 
Αν και από το 1990 αυτό πλέον -θεωρητικά- αποτελεί παράπτωμα στην Γερμανία, μάλλον λειτουργεί ως έξτρα κάλυψη των χρηματιζομένων αφού οι εταιρίες συνεχίζουν να βρίσκουν τρόπους να κρύψουν τις μίζες. Να σας θυμίσουμε πως αυτό το θέμα της πρακτικής του χρηματισμού αξιωματούχων από την Γερμανία, ανακαλύφθηκε από τις ΗΠΑ όταν προσπάθησαν να πουλήσουν αξονικούς τομογράφους στην Κίνα και αντιμετώπισαν μια υπερβολικά εχθρική αγορά σε σημείο που έχριζε διερεύνησης. 
Τελικά ανακάλυψαν πως η συνήθης πρακτική της Siemens, ήταν να χρηματίζει σχεδόν το σύνολο των υπευθύνων που παίρνουν αποφάσεις, απολαμβάνοντας έτσι, μονοπωλιακή κυριαρχία στο συγκεκριμένο θέμα στην αχανή αγορά της Κίνας. Τον Δεκέμβριο του 2008, το θέμα οδηγήθηκε στο δικαστήριο ως United States v. Siemens Aktiengesellschaft Court Docket Number: 08-CR-367-RJL και κατέληξε κάπως έτσι... «Siemens Aktiengesellschaft (Siemens AG), a German corporation, and three of its subsidiaries today pleaded guilty to violations of and charges related to the Foreign Corrupt Practices Act (FCPA), the Department of Justice and U.S. Securities and Exchange Commission announced...»

Μετά από την καταδικαστική απόφαση της Siemens και από δημοσιεύματα του Αμερικανικού τύπου, μαθεύτηκε σε όλον τον κόσμο πως οι Γερμανοί είναι δεύτεροι στον κόσμο σε εξαγωγές, γιατί χρηματίζουν τους υπεύθυνους προμηθειών σε όλες τις χώρες του κόσμου. Ένα μυστικό που κράτησε ένα κόμμα (το ΠΑΣΟΚ) για πολλά χρόνια στην κυβέρνηση της Ελλάδας και δημιούργησε τις προϋποθέσεις, για τον εγκλωβισμό της χώρας μας σε ένα σπιράλ χρέους με την υιοθέτηση του Euro ως νομίσματος της χώρας.
Το Euro -όπως λέμε συχνά εδώ και κάποια χρόνια , αλλά η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης- είναι ένα νόμισμα χρέους. Οι χώρες δανείζονται το Euro από την Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα. Τόσο απλά. Και καλούνται να το επιστρέψουν με έναν χαμηλό τόκο. Να σημειώσουμε πως κάθε φορά που κάποια χώρα ζητάει χρήματα, Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα τα τυπώνει και τα παραδίδει στην εθνική κεντρική τράπεζα του κάθε κράτους. Φυσικά οι τόκοι, όταν θα υπολογιστούν και όταν θα πρέπει να ξεπληρωθούν δεν έχουν τυπωθεί.
Αυτό δημιουργεί εξ αρχής τη μη φυσική υπόσταση του χρήματος καθώς πολλά τρισεκατομμύρια ως τόκοι -όλα τα προηγούμενα χρόνια- δεν έχουν ποτέ καν τυπωθεί... 
Η Γερμανία ως έθνος και ο λαός της, είναι αιχμάλωτοι του χημικού και φαρμακευτικού της καρτέλ, από το 1897. Τα προβλήματα που σήμερα βιώνουν οι λαοί της Ευρώπης, έχουν ημερομηνία σύλληψης το 1904, όταν ο Carl Duisberg, τότε πρόεδρος της Bayer AG και μετέπειτα πρώτος πρόεδρος της IG Farben, έγραψε σε ένα ιστορικό υπόμνημα του προς το σύνολο των Γερμανικών Χημικών Βιομηχανιών πως... «Πρέπει να ενωθούμε αν θέλουμε να κατακτήσουμε τον κόσμο...» 
Αν και πολλοί εξέλαβαν αυτή την προτροπή ως λεκτική μεταφορά, όπως αποδείχτηκε στη συνέχεια, ο Carl Duisberg κυριολεκτούσε! Το χημικό και φαρμακευτικό καρτέλ της Γερμανίας κατέχει το περίπου το 85% των παγκόσμιων πατεντών σε χημικά και φαρμακευτικά προϊόντα. Το πρόβλημα ήταν πως στις αρχές του αιώνα αυτά τα προϊόντα ή αντίγραφά τους, ήταν ελεύθερα σε χρήση από άλλες εταιρίες σε όλο τον κόσμο, δίχως δικαιώματα στις γερμανικές εταιρίες. Γεγονός γι αυτές απαράδεκτο. 

Την συνέχεια την γνωρίζετε από τα βιβλία της ιστορίας. Δύο παγκόσμιους πολέμους και 160 εκατομμύρια νεκρούς αργότερα, έπεισαν την IG Farben που καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου στις δίκες της Νυρεμβέργης, πως δεν ήταν τελικά σωστός αυτός ο τρόπος που επέλεξε ως ηγέτιδα του Καρτέλ, για την κυριαρχία στα Έθνη-Κράτη. Έπρεπε να βρουν άλλον τρόπο. Περιέργως και ... προφανώς εντελώς τυχαία, πολλά από τα διοικητικά μέλη της IG Farben αλλά και συνεργάτες που δεν κατηγορήθηκαν ως εγκληματίες πολέμου, τα βρίσκουμε στο τιμόνι της νεοιδρυθείσας το 1952, Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως τον Walter Hallstein που έγινε ο πρώτος πρόεδρος της ΕU.
To γεγονός πως ο ίδιος άνθρωπος, 8 χρόνια νωρίτερα, στις 23 Ιανουαρίου 1939, 6 μήνες πριν την έναρξη του 2ου Π.Π. δημόσια οριοθέτησε το νέο νομικό πλαίσιο για το πως ο συνασπισμός των Ναζί και του Καρτέλ θα κυβερνήσει τα κατακτημένα έθνη μετά από έναν νικηφόρο πόλεμο, δεν ενόχλησε κανέναν και πέρασε απαρατήρητο.
Σήμερα απογοητευμένοι, ζούμε στο πετσί μας την φτωχοποίηση και την ανάγκη εξάρτησης που έχουμε ως χώρες (Ελλάδα και Κύπρος) στο ευρώ. 
Το νέο σχέδιο για την κατάκτηση των Εθνών-Κρατών της Ευρώπης καλά κρατεί. Είκοσι επτά μη εκλεγμένοι επίτροποι -άγνωστο ποιος τους τοποθέτησε σε αυτή την θέση- αποφασίζουν ποιά φυτά επιτρέπεται να φυτεύουμε και να καλλιεργούμε και ποια όχι. Ποια τεθωρακισμένα να αγοράζουμε, ποια υποβρύχια και ποια φάρμακα... προσέχοντας μην χάσουν την φιλική προς αυτούς σημερινή Κυβέρνηση και στις δύο ελληνόφωνες χώρες. Θα ήθελαν πολύ να σταματήσουμε να ψηφίζουμε, αλλά επειδή δεν μπορούν -ακόμα- διατηρούν με θαλασσοδάνεια υπερχρεωμένες επιχειρήσεις Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας που αναγκαστικά εκβιαζόμενες, υποστηρίζουν τα συμφέροντα αυτά που θέλουν να υποτάξουν τον ελληνικό λαό, κάνοντάς του καθημερινή πλύση εγκεφάλου, με τούρκικα σήριαλ, εκπομπές μαγειρικής και εκπομπές σκουπίδια, με δημοσιογράφους που δεν μιλούν καν σωστά ελληνικά. 

Όποιος πολιτικός ή κόμμα έχει διαφορετική από αυτούς άποψη διασύρεται ή βγαίνει εκτός νόμου, κατά παράβαση των νόμων και του συντάγματος. Όποιος υποστηρίζει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και τον ερχομό της δραχμής με εμπεριστατωμένο τρόπο και σχέδιο, γελοιοποιείται. 
Η Ελλάδα κυβερνάται πλέον με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. 
Δεν λειτουργεί ούτε η Βουλή, ούτε το υπουργικό Συμβούλιο. 
Οι αποφάσεις του Ελληνικού Κράτους, έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Καγκελαρία και δεν κρατούνται καν πλέον ούτε τα προσχήματα. 
Με την δικαιολογία της διαφθοράς των αξιωματούχων της κρατικής διοίκησης τα τελευταία χρόνια, η Ελλάδα πέρασε στην δικαιοδοσία πλέον του Βερολίνου. Αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς και είναι απίστευτη. Μόνον εμείς οι ίδιοι μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό και αν πιστεύετε πως θα μας αφήσουν είστε γελασμένοι. 

Ο ποιητής αναφέρει πως «...για να γυρίσει ο ήλιος θέλει δουλειά πολλή. Θέλει νεκροί χιλιάδες να `ναι στους τροχούς. Θέλει κι οι ζωντανοί να δίνουν το αίμα τους.»
Ο φιλόσοφος Arthur Schopenhauer αναφέρει σχετικά, πως όταν η αλήθεια φαίνεται απίστευτη... περνάει από τρία στάδια. 
Πρώτον, γελοιοποιείται. Δεύτερον, βίαια αντιδιαστέλλεται. Τρίτον, γίνεται αποδεκτή ως αυτονόητη.

** Ο Γιώργος Βαρίνος είναι μέλος της Ένωσης Συντακτών (EΣΠΤ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (International Federation of Journalists).

Read 1638 times Last modified on Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 15:20
e-nemesis

Αποφεύγουμε τη φρίκη της υποδούλωσής μας επειδή είναι τόσο επώδυνο να την κοιτάξουμε κατάματα...