Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 22:59

Αυτή είναι η ιστορία της υποδούλωσής σου

Written by 
Rate this item
(3 votes)
Αυτή είναι η ιστορία της υποδούλωσής σου.   Πώς προέκυψε, και πώς θα μπορέσεις επιτέλους ν΄απελευθερωθείς! Αυτό που διαφοροποιεί το ανθρώπινο είδος από τα υπόλοιπα ζώα είναι ότι εμείς σε κάποια στιγμή της ιστορίας μας ξεκινήσαμε να φοβόμαστε το θάνατο και τη μελλοντική μας απώλεια!Αυτή ήταν η απαρχή μιας σημαντικής τραγωδίας και μιας ακόμα πιο σημαντικής δυνατότητας.

 

Βλέπεις, όταν φοβόμαστε τον θάνατο, τον τραυματισμό και τη φυλάκισή μας, γινόμαστε ελεγχόμενοι (εκμεταλεύσιμοι), άρα πολύτιμοι, με ένα τρόπο που καμία άλλη φυσική πρώτη ύλη δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι...

 

Η σπουδαιότερη πρώτη ύλη για να ελέγχει ο οποιοσδήποτε, δεν είναι ο φυσικός πλούτος, τα εργαλεία, τα ζώα ή η γη, αλλά οι άλλοι άνθρωποι!

 

Μπορείς να τρομάξεις ένα ζώο, επειδή τα ζώα φοβούνται τον στιγμιαίο πόνο, αλλά είναι αδύνατο να τρομοκρατήσεις ένα ζώο με την απειλή της απώλειας της ελευθερίας του,με μελλοντικό βασανισμό ή φυλάκιση, γιατί τα ζώα δεν μπορούν ν΄αντιληφθούν το μέλλον...

Δεν μπορείς ν΄απειλήσεις μια αγαλάδα με βασανισμό ή ένα πρόβατο με θάνατο...

Δεν μπορείς να κουνήσεις απειλητικά το σπαθί σου σ΄ένα δένδρο και ουρλιάζοντας να το εξαναγκάσεις να καρπίσει περισσότερο...

Δεν μπορείς να κραδαίνεις μια φλεγόμενη δάδα μπροστά στον αγρό και να απαιτήσεις περισσότερο σιτάρι...

Δεν μπορείς να παράγεις περισσότερα αυγά απειλώντας μια κότα, αλλά μπορείς να εξαναγκάσεις έναν άνθρωπο να σου δώσει τα αυγά του, απειλώντας τον!

 

Αυτή η κτηνοτροφική «καλλιέργεια ανθρώπων», έχει γίνει το πιο επικερδές και καταστροφικό «επάγγελμα» στην ανθρώπινη ιστορία, και τώρα φτάνει στο απώγειο της καταστροφικής της δύναμης!

 

Είναι αδύνατο να καταννοήσουμε τις ανθρώπινες κοινωνίες με λογική, εκτός και αν τις δούμε όπως πραγματικά είναι.

Μια σειρά από φάρμες, όπου άνθρωποι κτηνοτρόφοι έχουν στην ιδιοκτησίας τους... ανθρώπινα ζωντανά!

Μερικοί άνθρωποι μπερδεύονται, επειδή οι κυβερνήσεις τους παρέχουν υγιονομική περίθαλψη,νερό, εκπαίδευση και υποδομές. Φαντάζονται επομένως ότι υπάρχει από την πλευρά των κυβερνήσεων και κάποια καλή πρόθεση...

Τίποτε δεν θα μπορούσε να απέχει περισσότερο από την πραγματικότητα!

Οι κτηνοτρόφοι τα παρέχουν όλα αυτά στα «ανθρώπινα ζωντανά» τους, και μερικοί θα μπορούσαν να μπερδευτούν επειδή μας παρέχονται ορισμένες ελευθερίες, κι επομένως εικάζουν ότι οι κυβερνήσεις προστατεύουν τις ελευθερίες μας.

Αλλά και οι πραγματικοί αγρότες δίνουν λίγη ελευθερία στους σπόρους τους, φυτεύοντάς τους πιο αραιά, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους, με σκοπό ν΄αυξήσουν την σοδειά τους!

Επίσης, επιτρέπουν σε μερικά ζώα μαγαλύτερους σταύλους ή λιβάδια, αν αυτό τα βοηθάει να παράξουν περισσότερο γάλα ή κρέας!

 

Στη χώρα σου, στην «φορολογική σου φάρμα», ο κτηνοτρόφος σου, παρέχει ορισμένες ελευθερίες. Δεν το κάνει όμως επειδή ενδιαφέρεται για τα δικαιώματά σου, αλλά επειδή θέλει ν΄αυξήσει τα κέρδη του!

 

Αρχίζεις λοιπόν να καταλαβαίνεις τη φύση του κλουβιού μέσα στο οποίο γεννήθηκες;

 

Έχουν υπάρξει τέσσερις φάσεις στην κτηνοτροφία ανθρώπων.

 

Στην πρώτη φάση, στην Αρχαία Αίγυπτο για παράδειγμα, υπήρχε άμεσος και βάναυσος ανθρώπινος καταναγκασμός. Τα ανθρώπινα σώματα ελέγχονταν απόλυτα, αλλά η δημιουργική παραγωγικότητα του ανθρώπινου μυαλού, παρέμενε πέρα από την εμβέλεια του μαστιγίου, του μαρκαρίσματος και των αλυσίδων.

Οι σκλάβοι παρέμεναν εξαιρετικά αντιπαραγωγικοί και απαιτούνταν τεράστια υλικά αποθέματα για τον έλεγχό τους.

 

Η δεύτερη φάση ήταν το λεγόμενο «Ρωμαϊκό μοντέλο», στο οποίο παρέχονταν στους σκλάβους κάποιο μικρό περιθώριο ελευθερίας με αποτέλεσμα περισσότερη δημιουργικότητα και εφευρετικότητα, αυξάνοντας με αυτόν τον τρόπο την παραγωγικότητα των σκλάβων τους.

Αυτό αύξησε τον πλούτο της Ρώμης, και επομένωςτο φορολογικό εισόδημα της Ρωμαϊκής κυβέρνησης, και λόγω αυτού του πλεονάζοντα πλούτου, η Ρώμη έγινε Αυτοκρατορία.

Κατέστρεψε όμως τις οικονομικές ελευθερίες που της έδιναν δύναμη, και κατέρρευσε.

Αυτό σίγουρα δε μας φαίνεται καθόλου πρωτόγνωρο.

 

Μετά την κατάρρευση της Ρώμης, το φεουδαρχικό μοντέλο εισήγαγε την καινοτομία της ιδιοκτησίας στα ζωντανά και της φορολόγησής τους.

Αντί να είναι οι ίδιοι τα αντικείμενα της ιδιοκτησίας, οι αγρότες καλλιεργούσαν τα χωράφια τους τα οποία τους ανήκαν, αρκεί να πλήρωναν φόρους στους τοπικούς άρχοντες.

Αυτό το μοντέλο τελικά κατέρρευσε λόγω της διαρκούς υποδιαίρεσης της πραγωγικής γης, και καταστράφηκε κατά τη διάρκεια του κινήματος της αναδιανομής, όταν η γη επανενώθηκε και εκατοντάδες χιλιάδες χωρικοί αναγκάστηκαν να την εγκαταλείψουν και εκδιώθσηκαν από την πατρική τους γη, επειδή οι νέες τεχνικές εκμετάλευσης της γης έκαναν τις μεγαλύτερες φάρμες περισσότερο παραγωγικές, με ανάγκη λιγότερου εργατικού δυναμικού.

Η αυξημένη παραγωγικότητα των μεσιαωνικών χρόνων, έδωσε το πλεόνασμα τροφής που απαιτούνταν για την επέκταση των μικρών και μεγάλων πόλεων.

 

Τη σκυτάλη πήρε στη συνέχειο το σύγχρονο δημοκρατικό μοντέλο «ανθρώπινης ιδιοκτησίας».

Καθώς οι εκτοπισμένοι χωρικοί συνέρρεαν μαζικά στις πόλεις, ένα τεράστιο απόθεμα φθηνών εργατικών χεριών έγινε διαθέσιμο στους ανερχόμενους βιομηχάνους. Η άρχουσα τάξη των κτηνοτρόφων σύντομα συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσαν να βγάλουν περισσότερα χρήματα επιτρέποντας στα «ζωντανά» τους να διαλέγουν μόνα τους το επάγγελμά τους.

Στο «δημοκρατικό» μοντέλο, η άμεση ιδιοκτησία των δούλων έχει αντικατασταθεί από το πρότυπο της μαφίας.

Η μαφία πολύ σπάνια έχει υπο την άμεση ιδιοκτησία της επιχειρήσεις. Αντίθετα, προτιμά να στέλνει τους μπράβους της κάθε μήνα για να κλέβουν από τους ιδιοκτήτες.

Σήμερα σου επιτρέπεται να διαλέγεις το επάγγελμά σου, το οποίο σε κάνει περισσότερο παραγωγικό αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο και τους φόρους που μπορείς να πληρώνεις στα αφεντικά σου.

 

Οι λιγοστές σου ελευθερίες διατηρούνται επειδή είναι επικερδείς για τους ιδιοκτήτες σου!

 

Η μεγάλη πρόκληση για το «δημοκρατικό» μοντέλο είναι το γεγονός ότι η ανάπτυξη του πλούτου και της ελευθερίας απειλεί τους «κτηνοτρόφους».

Οι τάξεις των εξουσιαστών αρχικά επωφελούνται από ένα σχετικά ελεύθερο κεφάλαιο και εργασία. Καθώς όμως τα «ζωντανά» τους αρχίζουν να συνηθίζουν τις ελευθερίες και τον πλούτο τους, αρχίζουν να αναρωτιώνται ΓΙΑΤΙ να χρειάζονται εξουσιαστές.

Κανείς όμως δεν είπε ποτέ πως η κτηνοτροφία ανθρώπων είναι εύκολη υπόθεση...

 

Το να διατηρεί κανείς τα φορολογούμενα ζωντανά με ασφάλεια μέσα στα προβλεπόμενα όρια των εξουσιαστών, είναι μια διαδικάσία που έχει τρία στάδια!

 

Το πρώτο στάδιο είναι η πλύση εγκεφάλου των νέων μέσα από την αποκαλούμενη «δημόσια εκπαίδευση».

Καθώς αυξανόταν ο πλούτος των «δημοκρατικών» χωρών, η δημόσια εκπαίδευση έγινε υποχρεωτική, προκειμένουν να ελεγχθούν καλύτερα οι σκέψεις και οι ψυχές του κοπαδιού.

 

Το δέυτερο στάδιο προϋποθέτει το να στραφούν οι πολίτες ο ένας ενάντια στον άλλο, μέσω της δημιουργίας «εξαρτημένων» ζωντανών. Είναι πολύ δύσκολο ν΄ασκήσει κάνείς εξουσία άμεσα στους ανθρώπους, με την άσκηση βίας, κι ακόμα κι αν αυτό γίνει εφικτό, είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικό όπως για παράδειγμα στη Β. Κορέα.

Τα ανθρώπινα όντα δεν αναπαράγονται σωστά ούτε παράγουν επαρκώς όταν βρίσκονται υπο άμεση αιχμαλωσία.

Αν όμως πιστεύουν ότι είναι ελεύθερα, τότε παράγουν πολύ περισσότερα για τους «κτηνοτρόφους» τους.

Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσεις αυτή την ψευδαίσθηση ελευθερίας είναι να βάλεις κάποια από τα «ζωντανά» στην άμεση μισθοδοσία του «κτηνοτρόφου» τους.

Τα «ζωντανά» που θα γίνουν απολύτως εξαρτημένα από την υπάρχουσα ιεραρχία είναι έτοιμα να επιτεθούν σε οποιοδήποτε άλλο «ζωντανό» που αντιτίθεται στη βία, στην υποκρισία και την ανηθικότητα της «ανθρώπινης» ιδιοκτησίας. Αυτά τα ζωντανά που υπερασπίζονται τους κτηνοτρόφους, είναι οι δυνάμεις καταστολής που υπακούουν τυφλά τα αφεντικά τους...

 

Η ελευθερία είναι υποδούλωση, και η υποδούλωση ελευθερία!

 

Αν καταφέρεις να κάνεις τα ζωντανά να επιτίθεται το ένα στο άλλο κάθε φορά που κάποιος αναφέρει την πραγματικότητα της κατάστασής τους, τότε ο έλεγχός τους γίνεται ανέξοδα.

Εκείνα τα ζώα που είναι εξαρτημένα από τα κλεμένα πλούτη των κτηνοτρόφων, θα αντιταχθούν βίαια  σε οποιαδήποτε αμφισβήτηση της ηθικής της «ανθρώπινης ιδιοκτησίας».

Επίσης, οι τάξεις των διανοουμένων και των καλλιτεχνών, μονίμως εξαρτημένες από τους «κτηνοτρόφους», θα απαντήσουν σε οποιονδήποτε διεκδικήσει την ελευθερία του:

-Θα βλάψεις τα υπόλοιπα «ζωντανά»...

 

Τα «ζωντανά» λοιπόν, παραμένουν φυλακισμένα, μεταβιβάζοντας την ηθική ευθύνη από την  καταστροφικότητα του βιαίου συστήματος των εξουσιαστών σε εκείνους που απαιτούν πραγματική ελευθερία.

 

Το τρίτο στάδιο έγκειται στο να επινοούνται διαρκώς εξωτερικές απειλές, έτσι ώστε το φοβισμένο κοπάδι να γατζώνεται πάνω στην προστασία που του παρέχουν οι κτηνοτρόφοι του...

 

Αυτό το σύστημα ανθρώπινης κτηνοτροφίας πλησιάζει τώρα στο τέλος του.

Οι τρομακτικές αποτυχίες των σύγχρονων δυτικών οικονομικών συστημάτων έχουν συμβεί όχι «παρά» αλλά «εξαιτίας» των οικονομικών ελευθεριών του παρελθόντος.

Η μαζίκή αύξηση του οικονομικού πλούτου της Δύσης κατά τον 19ο αιώνα ήρθε ως συνέπεια των οικονομικών ελευθεριών. Και αυτός ο αυξανόμενος πλούτος ήταν που τροφοδότησε την ισχύ και το μέγεθος των κρατών.

Κάθε φορά που το κοπάδι γίνεται σημαντικά πιο παραγωγικό, έχεις μια επακόλουθη αύξηση στον αριθμό των κτηνοτρόφων και στον βαθμό της εξάρτησής τους.

Η ανάπτυξη ενός κράτους είναι πάντα αναλογική των προϋπαρχουσών οικονομικών ελευθεριών.

Οι οικονομικές ελευθερίες παράγουν πλούτο και ο πλούτος δημιουργεί περισσότερους κλέφτες και πολιτικά παράσιτα, των οποίων η απληστία στη συνέχεια καταστρέφει τις οικονομικές ελευθερίες.

Με άλλα λόγια, η «οικονομική ελευθερία» προκαλεί μεταστάσεις στο καρκίνωμα του κράτους. Η κυβέρνηση που ξεκινά ως η μικρότερη, καταλήγει να είναι η μεγαλύτερη.

 

Αυτός είναι ο λόγος, για τον οποίο δεν θα μπορέσει ποτέ να υπάρξει καμμία βιώσιμη εναλλακτική σε μια πραγματικά ελεύθερη και ειρηνική κοινωνία...

Μια κοινωνία χωρίς πολιτικούς εξουσιαστές, χωρίς «ανθρώπινη ιδιοκτησία», χωρίς τη βία της φορολόγησης και του κρατικού αυταρχισμού.

 

Το να είναι κανείς πραγματικά ελεύθερος είναι ταυτόχρονο πολύ εύκολο, αλλά συνάμα και πολύ δύσκολο.

 

Αποφεύγουμε τη φρίκη της υποδούλωσής μας επειδή είναι τόσο επώδυνο να την κοιτάξουμε κατάματα!

 

Προσεγγίζουμε την ασταμάτητη βία του ετοιμοθάνατου συστήματός μας με υπεκφυγές, επειδή φοβούμαστε τις επιθέσεις των συγκρατούμενών μας στο κοπάδι.

 

Όμως μπορούμε να είμαστε αιχμάλωτοι μόνο σε κλουβιά που αρνούμαστε να δούμε.

 

Ξυπνήστε!

 

Μόνο αν αντικρίσουμε την «κτηνοτροφική μονάδα» θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε από αυτήν...

Δείτε το βίντεο με Αγγλικούς υπότιτλους!

_

 πηγή

 

Read 1045 times Last modified on Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 23:24
e-nemesis

Αποφεύγουμε τη φρίκη της υποδούλωσής μας επειδή είναι τόσο επώδυνο να την κοιτάξουμε κατάματα...